Redactia.ro
Home » Știri » O elevă de 14 ani a dezvoltat un tratament împotriva COVID-19. Cum a reușit tânăra

O elevă de 14 ani a dezvoltat un tratament împotriva COVID-19. Cum a reușit tânăra

O elevă de 14 ani a dezvoltat un tratament împotriva COVID-19

De când a apărut pandemia de coronavirus, specialiștii din întreaga lume se chinuie să găsească un antidot împotriva acestui virus, însă fără succes. Ei bine, în tot acest timp, o tânără de 14 ani din Marea Britanie a reușit să dezvolte un posibil tratament împotriva acestei infecții.

O elevă de 14 ani a dezvoltat un tratament împotriva COVID-19. Cum a reușit tânăra

Anika Chebrolu, în vârstă de 14 a reușit să găsească un potențial tratament împotriva coronaviruslui. Conform ȘtirilProtv, aceasta a început cercetările când era în clasa a VIII-a. Anika a creat o moleculă care se lipește de o anumită proteină a virusului COVID-19 și îi mai permite acestuia să acționeze. Aceasta vrea să creeze un tratament pentru gripă, dar și-a adaptat proiectul în momentul în care pandemia de coronavirus a pornit.

Anika Chebrolu a reușit să câștige cu această descoperire, premiul de 25.000 de dolari la concursul 3M Young Scientist. Eleva a reușit să dezvolte acest tratament cu ajutorul unor simulatoare, care au reușit să identifice molecula care se atașează de o proteină a coronavirusului și oprește infecția. „Din cauza gravității imense a pandemiei Covid-19 și a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcția proiectului către virusul SARS-CoV-2.”, a spus tânăra.

A inventat tratamentul împotriva coronaviruslui

Anika a reușit să găsească un potențial tratament împotriva COVID-19, după ce a fost inspirată să găsească remedii potențiale pentr viruși după ce a aflat despre epidemia de gripă din 1918 și a aflat câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite ale Americii, deși se fac adesea vaccinuri și se folosesc atâtea medicamente anti-gripale pe piață.

De la începutul pandemiei, coronavirusul a ucis peste 11 milioane la nivel global. Conform datelor Centrului Universitar Johns Hopkins pentru Știința și Ingineria Sistemelor, Statele Unite ale AMericii a înregistrat peste 219.000 decese. Doctorul Cindy Moss a declarat pentru CNN că Anika are o minte curioasă și munca ei a examinat numeroase baze de date.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: