Redactia.ro
Home » Știri » Ungaria își face propria producție de Remdesivir. Planul mare pus la cale la Budapesta

Ungaria își face propria producție de Remdesivir. Planul mare pus la cale la Budapesta

Ungaria va produce Remdesivir

Medicamentul Remdesivir folosit pentru tratarea coronaviruslui a început să fie produs pe plan intern și în Ungaria. Compania farmaceutică ungară Richter a anunțat că a produs până la ora actuală în etapa inițială doze suficiente pentru aproximativ 250 de pacienți.

Ungaria își face propria producție de Remdesivir. Planul mare pus la cale la Budapesta

Potrivit ministrului ungar Jozsef Bodis, Ungaria a început să producă medicamentul folosit împotriva infecției cu coronavirus, Remdesivir. Conform acestuia, compania farmaceutică Richer a creat până acum doze pentru aproape 250 de pacienți. Astfel, prim-ministrul a declarat că până la sfârșitul lunii octombrie vor fi produse doze pentru 800 de pacienți, Guvernul de la Budapesta contribuind cu 400 de milioane de forinți la producția acestui medicament de către compania Richter.

Totdată, specialiștii sunt pe cale de a crea și antiviralul Favipiravir. Mai mult, Comisia Europeană a menționat miercuri că a decis cu societatea farmaceutică americană Gilead să achiziționeze 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, ce vor fi suficiente pentru circa 3.400 de pacienți. Așadar, va fi acoperit deficitul în aprovizionare cu acest medicament antiviral.

În luna iulie, a fost cumpărată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienți cu coronavirus, dar mai multe state europene au anunțat că au nevoie de aceste doze.

Ce este Remdesivir?

Remdesivir este un medicament din clasa analogilor de nucleotide, larg răspândite în tratarea cancerului, virusurilor și mai multor infecții. Compania farmaceutică Gilead din America a anunțat că rezultatele fazei a treia a unui studiu, a presupus testarea medicamentului antiviral Remdesivir pe o perioadă de 5 și 10 zile, pe pacienții infectați cu COVID,aflați în stare gravă. Momentan, medicamentul nu este autorizat sau aprobat la nivel global. Prin acest studiu, compania a vrut să afle dacă tratamentul de 5 zile are aceleași efecte precum cel de 10 zile. Mai multe state din Europa au cerut în număr cât mai mare doze de Remdesivir, pentru tratarea pacienților cu COVID, printre ele se află și România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: