Redactia.ro
Home » Știri » Comisia Europeană vine în ajutorul românilor cu 25.000 de doze de Remdesivir. România e fruntașă la numărul de medicamente primite

Comisia Europeană vine în ajutorul românilor cu 25.000 de doze de Remdesivir. România e fruntașă la numărul de medicamente primite

Comisia Europeană vine în ajutorul românilor cu 25.000 de doze de Remdesivir. România e fruntașă la numărul de medicamente primite

România va primi în trei tranșe 25.157 de flacoane de Remdesivir pentru a trata bolnavii infectați cu coronavirus care au umplut toate spitalele din țară.

Comisia Europeană trimit către noi a doua  cea mai mare cantitate de doze de medicamentație fără de care nu se pot vindeca pacienții infectați.

România primește 25.000 de doze de Remdesivir, cea mai mare cantitate după Spania

Astfel, în data de 7 august 2020, vor intra în țară circa 6026 flacoane de Remdesivir. Cantitatea este suficientă pentru a se administra unui număr de peste 1200 bolnavi, respectiv 5 flacoane pentru fiecare pacient în parte.

Comisia Europeană a hotărât repartiția  ținându-se cont de numărul cazurilor din ultimele 14 zile iar situația alarmantă din România i-a determinat să livreze către București o cantitate care nu este întrecută decât de Spania.

Decizia acestora ar trebui să ne pună multe semne de întrebare, pentru că România pe lângă Spania este o țară cu mult mai puțini locuitori decât are mica noastră patrie.

Distribuirea medicamentelor se va face în mai multe tranșe

Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți, iar la 9 octombrie 2020, un alt număr de 8.795 flacoane  care vor asigura tratamentul pentru  încă aproximativ 1.759 bolnavi.

Compania Unifarm SA va livra toate aceste cantități de Veklury (Remdesivir) direct din depozitele lor către unitățile sanitare desemnate.

Medicamentul a fost autorizat la nivel UE încă din data de 28 iulie și fiind până acum cel mai eficient tratament care combate acțiunile dezastruoase ale virusului asupra corpului uman.

Luna august este luna în care zeci de mii de doze vor merge către toate membrele UE dar de asemeni și Marea Britanie va beneficia de sprijinul Comisiei Europene.

Comisia Europeană finanțează această cauză cu aproximativ 63.0000 de milioane EUR, bani care vor acoperi tratamente pentru 30.000 de pacienți care sunt în stadii acute ale bolii.

Loading...