Redactia.ro
Home » Știri » O familie de refugiați din Ucraina, implicată într-un accident rutier în Vaslui. „Sunt cel puțin 10 persoane rănite..”

O familie de refugiați din Ucraina, implicată într-un accident rutier în Vaslui. „Sunt cel puțin 10 persoane rănite..”

GALERIE FOTO (2) sursa: click.ro

Un accident deosebit de grav a avut loc joi pe Drumul Național DN 15, pe raza localității Buhăiești din județul Vaslui. Autoritățile au transmis că este vorba de un autoturism în care se afla o familie de refugiați și un microbuz.

O familie de refugiați din Ucraina, implicată într-un accident rutier în Vaslui. „Sunt cel puțin 10 persoane rănite..”

Atacul Rusiei asupra Ucrainei a început în urmă cu 8 zile, iar armata reușește cu mult curaj să țină față atacurilor trupelor lui Vladimir Putin. În timp ce bărbații au rămas să-și apere țara, femeile și copiii au căutat să plece cât mai departe din calea bombardamentelor. Un refugiu pentru ucraineni a fost România, către care s-au îndreptat cu puținele lucruri pe care le-au putut aduna.

Frica, nopțile nedormite și suferința greu de descris în cuvinte și-au lăsat puternic amprenta asupra refugiaților, care în goana lor spre libertate și siguranță au fost nevoiți să-și ignore orice altă nevoie. Aproape 140.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România de la izbucnirea războiului, iar numărul lor ca crește semnificativ în zilele ce vor urma.

Pentru această familie însă, drumul către un trai mai bun le-a pus serios viața în pericol. Se aflau pe Drumul Național DN 15, pe raza localității Buhăiești din județul Vaslui, când mașina lor s-a ciocnit de un microbuz.

Autoritățile și echipajele de urgență au intervenit imediat, iar accidentul nu s-a soldat cu victime. Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui, la locul accidentului au fost dirijate șase echipaje de intervenție.

„Sunt cel puțin zece persoane rănite. În autoturismul înmatriculat în Ucraina se afla o familie- mama, tata și un copil- doar femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale. Celelalte persoane rănite sunt din microbuz”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Dintre cele 10 victime, cinci dintre acestea au fost sunt transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Printre acestea și femeia din Ucraina.

Până în acest moment, circumstanțele producerii accidentului nu au fost stabilite cu exactitate.Poliția urmează să demareze o anchetă, prin care vor afla care a fost cauza producerii acestui accident.

sursa:click.ro
sursa:click.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: