Redactia.ro
Home » Știri » O familie de sirieni, prizonieră patru zile pe Aeroportul Otopeni. Cum au ajuns în această situație

O familie de sirieni, prizonieră patru zile pe Aeroportul Otopeni. Cum au ajuns în această situație

O familie de Sirieni, cu statut de rezidenți ai Danemarcei se află de patru zile într-o cameră de câțiva metri pătrați din zona de tranzit a aeroportului Otopeni. Polițiștii de frontieră, după ce le-au controlat,  nu le-au permis intrarea în țară, dar fără să ofere un motiv.

Familie de Sirieni, blocată în Aeroportul Otopeni

O familie de Sirieni se află de patru zile într-o cameră de câțiva metri pătrați din zona de tranzit a aeroportului Otopeni. Polițiștii de frontieră, nu le-au permis intrarea în țară, dar fără să ofere un motiv.

Cum au ajuns în această situație

Veniți la un prieten stomatolog Sâmbătă, 10 octombrie, un avion Blue Air de la Hamburg a aterizat pe aeroportul Otopeni. Printre pasageri erau și cei șase membri ai familiei Sidawi – tatăl Ahmad, mama Shyrin și cei patru copii minori: Abdulkader (15 ani), Maryam (11 ani), Adam (3 ani) și Malak (2 ani). Toți sunt cetățeni sirieni, dar rezidenți pe termen lung în Danemarca.

Pașapoartele și permisele de ședere daneze le permit să călătorească fără viză în orice stat al Uniunii Europene. Și cu gândul ăsta, Ahmad și Shyrin și-au urcat cei patru copii într-un avion cu destinația București, pentru a-și vizita un vechi prieten de familie, medic stomatolog în România, care urma să le facă tratamente, mult mai ieftine aici, decât în Danemarca. Cel puțin asta e versiunea familiei.

După ce au trecut fără probleme de controla pașapoartelor, un polițist de frontieră a oprit familia și a cerut să se uite prin telefonul lui Ahmad, iar apoi prin cel al lui Shyrin. „Apoi l-au întrebat pe tata dacă are bani. Le-a arătat banii din portofel, dar și extrasele de cont. Am așteptat apoi două ore până să vină la noi și să ne spună că nu putem merge la București. Fără motiv: nu ni se permite să intrăm în țară”, povestește Maryam.  Citește continuarea pe Libertatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: