Redactia.ro
Home » Știri » O familie din Alba ține în casă un brad natural împodobit de 14 ani! Motivul este emoționant

O familie din Alba ține în casă un brad natural împodobit de 14 ani! Motivul este emoționant

O familie din Alba ține în casă un brad natural împodobit de 14 ani! Motivul este emoționant

O familie din Alba ține în casă un brad natural împodobit de 14 ani, iar membri familiei nu au în plan să renunțe la el prea curând. 

O familie din Alba ține în casă un brad natural împodobit de 14 ani

Doi frați din din județul Alba sunt pe cale să dețină un record demn de Cartea Recordurilor. Cei doi au în casă un brad natural împodobit de 14 ani. Aceștia au povestit în presa locală că au cumpărat bradul atunci când tatăl lor încă era în viață. L-au decorat cu globuri și beteală și i-au repartizat un loc în sufrageria apartamentului lor din Aiud.

”Inițial l-am lăsat până în primăvară. Ne-a plăcut. Era prea frumos să-l aruncăm. Apoi,văzând că se păstrează bine, am început să ne întrebăm: Oare de ce să-l aruncăm? De ce să nu-l ținem? Nu este păcat de frumusețea aceasta? Și, uite așa, a mai trecut un an. Prezența lui face ca la noi în casă să fie în permanență Crăciun”, a povestit Andrei Bako pentru aiudinfo.ro.

Bradul s-a păstrat foarte bine, cu toate că nu se află în ghiveci. Andrei și sora au spus că datorită acestui lucru, că bradul s-a păstrat bine, s-au hotărât să-l mai țină încă un an. Așa a trecut al doilea an, al treilea și următorii ani. Acum bradul celor doi frați a împlinit 14 ani de când este se află în apartamentul lor.

Acele bradului nu mai sunt însă de mult verzi, ci au devenit maro-roșcat. Cei doi povestesc că prietenii lor se amuză de situație și le spun în glumă că că ar trebui să-i facă buletin, dacă a ajuns la această vârstă.

”Am auzit că există în «Cartea Recordurilor» un brad asemenea celui pe care-l avem noi, care ar avea nu știu câți ani. Mulți. Nu concurăm cu acesta! Ne dorim să demonstrăm că, dacă vrei, poți să faci un bine naturii. Prin faptul că am păstrat acest brad timp de 14 ani, am reușit să salvăm de la tăiere alți 13 brazi. Este bine. Putem spune că prin prezența lui în apartamentul nostru, este mereu Crăciun”, a mai spus Andrei.

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt mai mult timp

Atunci când i se acordă grija de care are nevoie, pomul de Crăciun poate rămâne verde vreme de o lună sau chiar mai mult. Desigur, bradul natural, în special cel care vine în ghiveci, trebuie udat la fiecare două-trei zile, ca să poată beneficia în continuare de nutrienți după ce a fost taiat. De altfel, un astfel de brad „viu” necesită același tratament pe care l-ai acorda oricărei alte plante decorative din casa: apă, lumină pentru fotosinteză și delicatețe la manevrare.

Astfel, un brad de înălțime medie, de 1,8 metri, consumă zilnic 200 ml de apă, iar cantitatea crește dacă e vorba de o varietate cu crengi dese și stufoase sau dacă pomul e amplasat lângă calorifer ori o altă sursa de încălzire.

Exista oameni de știință care se ocupă cu studiul modalităților prin care poate fi prelungită viața brazilor după ce au fost tăiați și aduși în casă de sărbători. Un astfel de exemplu sunt specialiștii canadieni de la Christmas Tree Research Center, care explică fenomenele naturale ce stau la baza procesului de pierdere a acelor la conifere.

Potrivit acestora, totul ține de chimie și că acele căzute pe covor sunt rezultatul unei reacții hormonale petrecute în interiorul copacului în situații de criză, care îi semnalează ca e nevoie să întrerupă sursa de hrană către frunze. Hormonul cu pricina se numește etilena și apare la toate plantele pe cale să se ofilească, inclusiv în cazul fructelor care încep să se învechească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: