Redactia.ro
Home » Știri » O femeie a văzut ceva ciudat în ochiul fetiței ei și a dus-o la medic, crezând că are nevoie de ochelari. Ce avea copila de trei ani, de fapt

O femeie a văzut ceva ciudat în ochiul fetiței ei și a dus-o la medic, crezând că are nevoie de ochelari. Ce avea copila de trei ani, de fapt

GALERIE FOTO (4) O femeie a văzut ceva ciudat în ochiul fetiței ei și a dus-o la medic, crezând că are nevoie de ochelari. Ce avea copila de trei ani, de fapt

O femeie a văzut ceva ciudat în ochiul fetiței ei și a dus-o la medic. Ce avea copila de doar trei ani, de fapt, după cum au stabilit medicii.

O femeie a văzut ceva ciudat în ochiul fetiței ei și a dus-o la medic, crezând că are nevoie de ochelari. Ce avea copila de trei ani, de fapt

O mamă din Marea Britanie s-a speriat foarte tare când a văzut că unul dintre ochii fetiței ei se comportă ciudat. Femeia a hotărât imediat să o ducă pe cea mică la medic, dar s-a gândit în primă fază că cea mică are nevoie de ochelari, cel mai probabil. Nu era deloc așa. A descoperit că fiica ei, care acum are 3 ani, avea cancer ocular.

Femeia a relatat povestea și îi avertizează acum și pe alți părinți asupra primelor simptome, potrivit The Independent.

Fetița, pe nume Isla, a avut primele simptome înainte de Crăciun, în 2020, când avea un an și două luni. Mama ei, Rebecca, a observat că ceva nu e în regulă cu ea.

„Îmi amintesc că mă jucam cu Isla pe podea, iar ea s-a uitat la o jucărie, apoi s-a uitat la mine. Când și-a ridicat privirea, ochiul ei drept s-a mișcat în lateral și înapoi, ca și cum nu s-ar fi putut concentra”, a spus Rebecca.

„Am nai observat și că irisul ei tremura uneori. Ambele episoare s-au întâmplat doar de câteva ori, au fost destul de subtile. Am presupus că are un ochi leneș și că are nevoie de ochelari. Nu am fost foarte îngrijorată”, a povestit ea.

Mama și-a dus fetița la oftalmolog.

„Din păcate, are o tumoare la ochiul drept”. Am început să plâng”, a povestit Rebecca, mama fetiței.

În ianuarie 2021, Isla a fost diagnosticată cu retinoblastom, un cancer ocular rar care afectează de obicei copiii sub șase ani, la ochiul drept.

„Isla a avut perioade de câteva luni în care totul pare să arate bine. Cu toate acestea, cancerul a recidivat de câteva ori”, a povestit mama ei.

După diagnostic, părinții fetiței au observat simptome foarte subtile, care ar putea fi trecute cu vederea. De exemplu, când mama ei a fotografiat-o pe fetiță folosind blițul, femeia a observat cel mai frecvent simptom al retinoblastomului – o „strălucire” albă în ochi.

Childhood Eye Cancer Trust transmite că unul dintre semnele tipice ale retinoblastomului este această „strălucire” albă care poate apărea numai în anumite condiții de luminozitate. Alte simptome includ schimbarea aspectului ochiului sau un ochi umflat, a relatat Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: