Redactia.ro
Home » Știri » O femeie din Arad este bănuită de propagandă teroristă. Suspecta a fost reținută de autorități

O femeie din Arad este bănuită de propagandă teroristă. Suspecta a fost reținută de autorități

Suspecta de terorism

O femeie în vârstă de 33 de ani din județul Arad a fost reținută joi, de polițiști, fiind bănuită de propagandă teroristă pentru o organizație teroristă din Orientul Mijlociu. La acest moment, femeia se află la sediul DIICOT Timiș pentru audieri.

Bănuită de propagandă teroristă

Potrivit Digi24, polițiștii și procurorii DIICOT au întreprins joi dimineață, două percheziții domiciliare la o femeie în vărstă de 33 de ani din județul Arad.

Aceasta este suspectă de propagandă teroristă pentru o organizație teroristă din Orientul Mijlociu. Oamenii legii au dus-o pe femeie la Timișoara pentru a fi audiată. Femeia este bănuită că ar fi accesat de mai multe ori materiale de propagandă teroristă, și că deține astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste.

Conform procurorilor, femeia a avut încă din anul 2019 un proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

Totodată, aceasta a promovat în mediul online, în mod repetat, mesaje de propagandă a ideilor și conceptelor radical islamiste.

Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, transmite DIICOT în comunicat.

Sesiuni de pregătire urmate din partea unei rețele teroriste

Procurorii DIICOT precizează că femeia a urmat sesiuni de pregătire din partea cetățenilor străini cu care a dezvoltat relații de colaborare.

De asemenea, tânăra a încercat să îngreuneze capacitatea de monitorizare din partea organelor statului, folosind mai multe adrese de email și cartele telefonice.

Autoritățile au menționat că aceasta ar fi încercat facilitarea venirii în România a unora dintre cetățenii străini cu care colaborează și există suspiciunea că a primit sume de bani de la aceștia.

În urma percheziției, oamenii legii au ridicat din casa femeii un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD și 25 CD/DVD-uri.

În acest moment, femeia în vârstă de 33 de ani se află la sediul DIICOT Timiș pentru audieri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: