Redactia.ro
Home » Știri » O femeie din Iași, mușcată de un scorpion după ce a cumpărat banane dintr-un supermaket! Care e starea ei

O femeie din Iași, mușcată de un scorpion după ce a cumpărat banane dintr-un supermaket! Care e starea ei

O femeie din Iași a fost mușcată de un scorpion după ce a cumpărat banane din Lidl! Care e starea ei

O femeie din Iași ar fi fost mușcată de un scorpion, după ce a cumpărat banane dintr-un supermarket. Care este starea ei și cum a avut loc această întâmplare.

O femeie din Iași, mușcată de un scorpion după ce a cumpărat banane dintr-un supermaket! Care e starea ei

Femeia din Iași a ajuns la un spital din oraș, la Urgențe, după ce ar fi fost înțepată de un scorpion. Se pare că vietatea ar fi fost adusă de peste Ocean cu un transport de banane, pe care femeia le-ar fi cumpărat dintr-un supermarket din Bucium, potrivit presei locale, 7iasi.ro. Nu a fost stabilit nimic în acest sens, însă, și rămâne de văzut cum a ajuns scorpionul ecuadorian în magazin.

Spre seară, femeia a ajuns acasă, iar scorpionul a scăpat neobservat în locuință, iar ulterior, ieșeanca și-a dat seama că avea o rană, fără să-și dea seama despre ce este vorba. Abia spre dimineață, una dintre rudele femeii a găsit scorpionul, l-a prins și l-a pus într-un pahar, conform sursei.

O femeie din Iași a fost mușcată de un scorpion după ce a cumpărat banane din Lidl! Care e starea ei
Foto: 7iasi.ro

La spital, femeia a fost evaluată de medici, care au decis să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică, potrivit presei locale.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD, Spitalul Sf. Spiridon Iași a făcut primele declarații privind starea pacientei.

„Am informația că pacienta posibil muscată de scorpion la nivelul mâinii a fost la Spitalul Boli Infecțioase și nu avea semne de mușcătură. I s-a recomandat să vină în UPU dacă apar semne. Dar nu pot da eu declarație despre un pacient prezentat la alt spital”, a precizat prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD, Spitalul Sf. Spiridon Iași, conform bzi.ro.

Familia femeii a anunțat un specialist, cadru universitar la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat vietatea, a transmis presa locală. Rămâne de văzut ce vor afla autoritățile în acest caz.

LIDL, drept la replica

Compania Lidl România își exprimă îngrijorarea pentru apariția în spațiul public a unor informații neverificate care fac referire la situația unei doamne din Iași care susține că a fost înțepată de un scorpion în data de 9 martie, scorpion care ar fi provenit de pe bananele ce ar fi fost achiziționate dintr-unul din magazinele noastre în data de 1 martie 2023.
Nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre. Mai mult, atât compania noastră, cât și autoritatea sanitară veterinară care a desfășurat un control în magazinul nostru chiar în cursul zilei de 10 martie a.c., nu au constatat nereguli cu privire la cerințele de siguranță alimentară, confirmând aplicarea și respectarea cerințelor legale sanitare veterinare.
În acest sens, în scopul unei corecte informări publice, subliniem că numele companiei noastre nu poate fi asociat cu această situație fără o verificare riguroasă prealabilă.
Lidl este o companie responsabilă și preocupată în permanență de calitatea, prospețimea și siguranța produselor comercializate, motiv pentru care, atât furnizorii, cât și transportatorii produselor noastre trebuie să îndeplinească o serie de standarde și criterii riguroase.
De aceea, considerăm că transmiterea în spațiul public a unor astfel de știri neverificate poate aduce atingere rolului pe care instituțiile media îl au în informarea corectă a publicului.
În acest sens, vă transmitem mai jos, spre publicare, dreptul nostru la replică:
„Referitor la informațiile publicate cu privire la faptul că o persoană a fost înțepată de un scorpion în locuința sa în data de 09 martie 2023, după ce ar fi achiziționat banane în data de 01 martie 2023 dintr-unul din magazinele Lidl, dorim să clarificăm că, nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre.
Totodată, vă confirmăm faptul că atât analiza noastră internă demarată imediat ce am aflat de această situație, cât și controlul realizat chiar în cursul acestei zile (10.03.2023) de către autoritatea sanitară veterinară au concluzionat că cerințele și standardele sanitare veterinare privind vânzarea fructelor și legumelor către consumatorii finali sunt respectate, nefiind constatate nereguli privind siguranța alimentară. În plus, subliniem faptul că toți furnizorii noștri de fructe și legume, precum și distribuitorii, sunt certificați atât la nivel european, cât și național, cu certificări precum GLOBALG.A.P., certificare HACCP/GMP, certificare ISO 22000 – sistem de management al siguranței alimentelor, certificare ISO 9001 – sistem de management al calității, atestând calitatea și conformitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare.
Deși nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între achiziția produsului în data de 01 martie 2023 și evenimentul petrecut în data de 09 martie 2023, ne pare rău pentru situația prin care a trecut clienta noastră.
Dorim să asigurăm clienții Lidl și opinia publică de faptul că atât compania, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standare înalte de siguranță alimentară.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: