Redactia.ro
Home » Știri » O femeie în vârstă de 52 de ani a murit în explozia de la Craiova. Luminița locuia deasupra apartamentului unde s-a produs tragedia

O femeie în vârstă de 52 de ani a murit în explozia de la Craiova. Luminița locuia deasupra apartamentului unde s-a produs tragedia

Femeia care a murit în explozia din Craiova. Sursă foto: Facebook

Luminița, o femeie de 52 de ani, a devenit victima exploziei devastatoare care a zguduit Craiova miercuri seara. Locuia într-un apartament situat la etajul 1 al blocului unde a avut loc tragedia, chiar deasupra locului unde s-a produs explozia fatală.

Descoperită inconștientă de pompieri, Luminița nu a putut fi salvată. Un perete al imobilului s-a prăbușit peste ea, iar echipajele de intervenție nu au avut nicio șansă de a o salva. Alte trei persoane au suferit răni în urma exploziei violente, printre care și mama Luminiței. Mama acesteia a fost externată din spital în această dimineață, dar se află în stare de șoc, confruntându-se acum cu perspectiva de a-și înmormânta propria fiică.

Autoritățile competente au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale exploziei

Una dintre persoanele rănite este în stare gravă, fiind internată în secția de terapie intensivă cu arsuri pe aproximativ 25% din corp. Blocul în care a avut loc explozia, construit în 1960, nu era conectat la rețeaua de gaz, însă primele investigații sugerează că tragedia a fost provocată de acumularea de gaze.

Echipele de pompieri au reluat căutările la locul exploziei în această dimineață, în speranța de a găsi eventuale alte victime sub dărâmături.

„S-a reluat misiunea de căutare – salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu”, a informat ISU Dolj.

Oamenii au fost evacuați de urgență

Vecinii care au supraviețuit tragediei au fost evacuați din bloc și sunt șocați de ceea ce s-a întâmplat. Mulți dintre ei au acordat mărturii cutremurătoare despre momentele teribile prin care au trecut.

„O bubuitură puternică de tot, uşa a zburat către mine!”. „Am văzut un suflu. Eu tocmai intram în casă şi uşa a venit peste mine. Geamurile sparte, erau zidurile jos puse tot”, au declarat supraviețuitorii pentru ObservatorNews.

Evenimentul tragic, care a avut loc într-un bloc cu un singur etaj din Craiova, a lăsat în urmă un bilanț greu de suportat: o victimă decedată, trei răniți și 50 de locatari evacuați, lăsând în urmă o comunitate în stare de șoc și durere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: