Redactia.ro
Home » Știri » O fetiță de 12 ani a murit intoxicată după ce o ambulanța a refuzat să o transporte la spital

O fetiță de 12 ani a murit intoxicată după ce o ambulanța a refuzat să o transporte la spital

O fetiță de 12 ani a murit intoxicată după ce o ambulanța a refuzat să o transporte la spital

O fetiță de 12 ani din comuna Bărbătești, județul Vâcea, a murit joi dimineață, după ce a fost intoxicată cu monoxid de carbon. Primarul localității îi acuză pe medcii de pe ambulanță că l-au consultat pe fratele copilei și l-au dus la spital, dar pe fetiță au refuzat să o ia.

O fetiță de 12 ani a murit intoxicată după ce o ambulanța a refuzat să o transporte la spital

Primarul din comuna Bărbătești, Constantin Bănacu îi acuză pe medicii de pe o ambulanță că au refuzat să transporte o fetiță de 12 ani intoxicată cu monoxid de carbon. Potrivit Digi24, miercuri seară a fost chemată o ambulanță la locuința fetiței, care a dus la spital mama copilei și pe fratele ei, dar asistenta a refuzat să o transporte și pe fetiță la spital. Edilul susține că fata avea dureri groaznice de cap și amețeală.

Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a spus Constantin Bănacu.

Ambulanța nu a fost chemată pentru fetiță

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, susține că ambulanța a fost chemată exclusiv la fratele fetiței, care se simțea rău după ce a mâncat cipsuri și a băut suc. Se pare că băiatul avea glicemia mărită, prezentând febră, astfel că a fost transportat la spital.

Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat managerul serviciului de amnbulanta.

Tatăl fetiței, a găsit-o pe aceasta fără suflare. Bărbatul a chemat asistenta din localitate care a sunat la 112, air până la venirea echipajului fetița a fost resuscitată de asistentă.

Din nefericire, fetița a fost declarată decedată. Primarul comunei susține că cei doi frați erau îngrijiți de vecini, pentru că părinții vindeau legume pe piață. Întreaga tragedia s-ar fi produs din cauza unei sobe construite de curând și care ar fi degajat monoxid de carbon.

Citeste si:Ce vietate au găsit medicii în ochiul unei bătrâne din Iași

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: