Redactia.ro
Home » Știri » O furtună a distrus o comună din Buzău, în doar 15 minute. Alertă din partea meteorologilor

O furtună a distrus o comună din Buzău, în doar 15 minute. Alertă din partea meteorologilor

Seara trecută s-au manifestat furtuni puternice în mai multe judeţe din ţară, iar una dintre ele a fost distrusă de rafele. Iată toate detaliile și ce ne avertizează meteorologii!

O furtună a distrus o comună întreagă din Buzău, în doar 15 minute

Comuna Padina din Buzău a fost distrusă de violența rafalelor de noaptea trecută, iar meteorologii avertizează că ne vom confrunta cu astfel de fenomene şi în următoarea perioadă. ANM a anunțat deja că vom avea parte de două coduri de vreme rea.

Furtuna puternică din judeţul Buzău a venit după o zi caniculară de aproape 40 de grade celsius și a distrus Comuna Padina, în doar 15 minute.

Repercursiunile au fost imediat resimțite, zeci de copaci au fost doborâţi, iar acoperişul unei case a fost smuls din temelii, iar pereţii unei case au căzut, aceasta fiind în construcții, potrivit Antena 3. Totodată, rafalele puternice au rupt şi crucile de beton dintr-un cimitir.

Alertă din partea meteorologilor

Zona montană se află sub cod portocaliu de vijelii şi grindină până la ora 23, iar cantităţile de apă ar putea depășii 60 de litri / mp.

Centrul, Sudul, Sud-Vestul şi Sud-Estul ţării se află până mâine dimineaţă sub cod galben.

„Vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată, asta înseamnă că vor fi adverse torenţiale. Este posibil, în mod izolat să fie căderi de grindină şi vijelii. Se vor acumula cantităţi de apă însemnate, 25-35 l/mp”, a spus Iulia Bărbulescu, meteorolog, conform aceleași surse. 

Disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură – umezeală va depăși 80 de unităţi, iar temperaturile vor ajunge la maxima de 38 de grade.

„Minimele noptii nu coboară sub 20 de grade în multe zone din ţară. Şi acest val de căldură va accentua acest disconfort”, adaugă meteorologul Iulia Bărbulescu, potrivit aceleași surse. 

Temperaturile caniculare vor continua şi în următoarele zile. România ar putea trece anul acesta unul dintre cele mai lungi valuri de caniculă

„Dacă va fi cel mai lung val de căldură vom vedea după evoluţii. Sunt şanse să avem recorduri în privinţa intensităţii extinderii, poate şi a duratei sale. Am putea avea valuri de căludură în toată luna august şi am putea să avem valuri de căldură şi în septembrie”, a declarat Roxana Bojariu, meteorolog, mai menționează sursa citată. 

 

 

Sursa foto: Antena 3
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: