Redactia.ro
Home » Știri » O ieșeancă, la Urgențe după ce şi-a făcut un tatuaj într-o zonă neobişnuită

O ieșeancă, la Urgențe după ce şi-a făcut un tatuaj într-o zonă neobişnuită

tatuaj

O tânără din Iași a ajuns la spital cu o infecție puternică la ochi, după ce și-a făcut un tatuaj pe ploape. Corneea a fost afectată.

La un pas să-și piardă vederea

„La clinica de oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgențe Sf. Spiridon Iași s-a adresat o tânără care a suferit afecțiuni grave ale corneei după ce și-a tatuat pleoapele într-un salon din Iași.

Aceste trucuri de înfrumusețare pot avea repercusiuni grave asupra sănătății ochilor, pacienta fiind predispusă chiar la a-și pierde vederea”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdanici, medic oftalmolog.

Medicul a mai specificat că au exista paciente care s-au ales cu conjunctivite și keratite după ce și-au pus gene la salon. Lipiciul aplicat pe pleoapă pentru lipirea genelor le-a afectat vederea.  Conjunctivitele alergice sunt cele mai întâlnite afecțiuni când vine vorba despre utilizarea trucurilor de înfrumusețare.

Medicii recomandă să se folosească demachiant sub formă de gel și să-și curețe ochii de orice urmă de machiaj. De asemenea, la primele semne de instalare a afecțiunii, ar trebui să vă adresați medicului specialist.

Tatuarea pleoapelor, la modă printre ieșence

Saloanele de cosmetică sau cele de tatuaj din Iași au introdus în ultimii ani serviciul de tatuare a pleoapelor pentru a micșora timpul petrecut în fața oglinzii de către femei.

Metoda de micropigmentare a pleoapelor a devenit vestită în Iași, după ce femeile au conștientizat că pot beneficia de un look fresh la orice oră din zi și din noapte, potrivit bzi.ro. Prețurile diferă de la tehnică la tehnică și variază de la 250 de lei la 500 de lei.

Metoda de colorare a pielii cu pigmenți cosmetici medicali atrage din ce în ce mai multe cliente. Le promite astfel o intensificare a expresivității ochilor și o igienă foarte bună în timpul procedeului. Pigmenții se introduc în straturile superioare ale pielii prin tatuare cosmetică și rămân acolo o perioadă de timp determinată.

Ceea ce nu știu însă cele care calcă pragul saloanelor de acest tip este faptul că gravitatea de a nu efectua corect o procedură ajunge până la afectarea vederii. Medicii recomandă utilizarea serviciilor saloanelor atestate, reducerea numărului de intervenții de înfrumusețare sau chiar renunțarea la ele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: