Redactia.ro
Home » Sport » O jucătoare de tenis a fost suspendată pe viață!

O jucătoare de tenis a fost suspendată pe viață!

GALERIE FOTO (2) trucare meciuri, Aleksandrina Naydenova suspendata

Bulgăroaica Aleksandrina Naydenova a fost suspendată pe viață și amendată. Aceasta a trucat meciuri în perioada 2015-2019.

Jucătoare de tenis în vârstă de 28 de ani a fost găsită vinovată, după o anchetă desfășurată de cei de la Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU). Aceștia au descoperit că Aleksandrina Naydenova a trucat mai multe partide de tenis timp ce 4 ani. De asemenea a fost sancționată și pentru că nu a dorit să colaboreze cu anchetatorii pe perioada desfășurării cercetărilor. Amenda primită este în valoare de 150.000 de dolari. Adică mai mult de jumătate din suma totală pe care a obținut-o din tenis de-a lungul carierei. După cercetare s-a stabilit că bulgăroaica se face vinovată de 13 infracțiuni. 12 legate de trucarea partidelor, una de refuzul de cooperare.

Naydenova nu va mai putea juca niciodată

Aleksandrina Naydenova nu va mai putea juca niciodată într-un circuit profesionist. De pe data de 20 noiembrie 2020 i se interzice să joace, sau să asiste la meciuri organizate de forurile oficiale. Aleksandrina Naydenova nu a ajuns niciodată nici măcar în primele 100 jucătoare ale lumii la simplu. Cea mai bună clasare a fost locul 218 WTA, în anul 2019. În proba de dublu a fost pe locul 95 în ierarhia mondială în septembrie 2017. Ultimul turneu la care a participat Naydenova a fost la Hua Hin, în Thailanda, în perioada 12-17 noiembrie 2019. În cariera sa, Aleksandrina a adunat 237.920 dolari din tenis.
Naydenova nu este prima jucătoare din Bulgaria sancționată pentru trucarea meciurilor. Unitatea pentru Integritatea Tenisului a decis ca Karen Haciatrian să fie suspendat pe viață pentru trucarea unor meciuri, în timp ce fratele său Iuri, nu are voie să mai joace în circuitul profesionist 10 ani.

Caz fără precedent în 2019

În 2019, cei de la Die Welt și ZDF au anunțat un caz de corupție în tenis incredibil. O rețea uriașă de jucători care trucau partide. 135 de persoane ar fi fost atunci implicate în mafia pariurilor.

„Acest caz este despre mafia de pariuri din Armenia, care s-a extins în șapte țări din Europa, fiind foarte inteligentă și trișând la o scară majoră. Această rețea este foarte bine organizată. Are oameni care sunt responsabili de conturile de pariere, alții care spală banii și alții care intră în contact cu jucătorii”, a spus Eric Bisschop, procurorul adjunct al Belgiei.

În 2019, 20 de jucători femei și bărbați au fost prinși trucând meciuri.
Argentinianul Marco Trungelliti a spus după ce a fost rprins că sunt mulți jucători din top 50 care truchează partide.

„Nu există meciuri trucate doar la nivelul de jos. Nu, se întamplă peste tot. Și în TOP 50 sunt jucători care fac aceste lucruri”, le-a spus Trungelliti anchetatorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: