Redactia.ro

Scandal monstru în La Liga. Cum se trucau meciuri

Scandal monstru în La Liga

Scandal monstru în La Liga. Unul dintre foștii șefi ai echipei Osasuna a povestit cum au fost trucate partide în perioada 2012-2014.

Fostul oficial al echipei Osasuna, din prima ligă spaniolă a povestit pe larg cum se aranjau meciurile. Angel Vizcay, care a lucrat 24 de ani în cadrul clubului, a declarat în fața judecătorilor că fosta sa echipă i-a dat 400.000 de euro lui Getafe, pentru o victorie. S-ar fi întâmplat în anul 2012. Osasuna a câștigat meciul atunci și s-a salvat de la retrogradare. Nu a fost un episod izolat. Anul următor totul s-a repetat. De data aceasta, Betis a acceptat 650.000 de euro pentru a ajuta echipa din Pamplona. Betis avea miciunea de a o încurca pe Valladolid, pentu ca Osasuna să nu retrogradeze.

Echipe premiate de Osasuna

Timp de două sezoane, spaniolii au premiat mai multe echipe din La Liga. Angel Vizcay a declarat că toate sumele folosite pentru mită erau aprobate în consiliul director și toată lumea știa despre ce este vorba. Valladolid a acceptat se pare 150.000 de euro pentru o victorie cu Deportivo La Coruna. Betis a acceptat din nou bani și a învins-o pe Celta. Deși a plătit bani buni pentru a rămâne în prima ligă din Spania, Osasuna a retrogradat în 2014, după ce a încheiat pe locul 18. A revenit în Primera în 2016, dar doar pentru un sezon. Osasuna a promovat în acest sezon, după ce a câștigat Segunda Division.

Citește și: Fost star din NBA, om al străzii! Imagini incredibile

Loading...