Redactia.ro
Home » Știri » O judecătoare a fost împușcată chiar în biroul ei. Cine era criminalul

O judecătoare a fost împușcată chiar în biroul ei. Cine era criminalul

GALERIE FOTO (2) Român chemat în judecată de autoritățile germane

Caz șocant în Manila. O judecătoare a fost împușcată chiar în biroul ei. Criminalul este chiar un coleg de breaslă care a decurs la acest gest după ce a intrat în depresie din cauza coronavirusului. După ce și-a ucis colega, individul s-a împușcat în cap.

Judecătoare împușcată chiar în prorpiul birou

O judecătoare a fost împușcată chiar în biroul său de către un grefier. Oroarea a avut loc în Filipine, iar bărbatul în vârstă de 42 de ani a decurs la gestul șocant după ce a intrat în depresie din cauza infectării cu coronavirus. Mai mult, după ce și-a ucis colega, la rândul său s-a împușcat în cap, informează stirileprotv.ro.

Cum s-a petrecut oroarea

Grefierul Amador Rebato Jr. s-a dus la tribunalul din Filipine, însoţit de sora sa, pentru a-i înmâna demisia judecătoarei, dar nu făcut acest lucru. Ci a scos din geantă pistolul și a făcut crimă. La fața locului au venit oamenii legii și un echipaj de salvare, dar medicii nu i-au mai putut salva viața femeii. Ci i-au constatat decesul.

”Rebato suferea de depresie pentru că rata termenele-limită la locul de muncă după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în luna august”, a precizat Henry Navarro, un polițist aflat la fața locului.

Coronavirusul provoacă depresie?

Auzim tot mai des cuvântul depresie odată cu pandemia de coronavirus.  Asta pentru că mulți oameni în autoizolare pot dezvolta anumite stări de nervozitate care pot duce la depresie. Totodată, faptul că trebuie să păstrăm distanța socială este iar o provocare pentru organismul nostru. Experții spun că efectele izolarii pot fi riscante asemeni hipertensiunii arteriale, fumatului sau obezității. Mai mult, obezitatea este periculoasă, pentru că studiile arată că persoanele obeze pot dezvolta forme severe de coronavirus. Acestea pot ajunge la Terapie Intensivă.

 “Oamenii incep sa devina letargici cand nu exista interventii pozitive in lumea lor,” sustine John Vincent, psiholog clinician la Universitatea din Houston.

Ne putem astepta sa apara depresia, deoarece depresia si anxietatea sunt rude primare.Aceste simptome sunt in mod deosebit mai intense in timpul izolarii cauzate de coronoavirus, potrivit lui Lawrence Palinkas, cercetator in cadrul University of Southern California in domeniul adaptarii psihosociale in conditii extreme.

Se intampla de cel mai multe ori sa existe perioade de timp bine definite in care persoanele izolate sa se descurce bine pana la jumatatea drumului. Ulterior, ei se confrunta cu dezamagirea. Iar intr-un context ca cel din prezent, cand nu esti sigur cat de mult timp vei fi nevoit sa pastrezi distantarea sociala, poate sa apara anxietatea,”  mai explică specialistul.

Pentru a nu cădea în depresie, experțiii recomandă ieșirea în natură, discuția cu cei dragi și păsrarea calmului. De asemenea, este bine să ne informăm din surse sigure despre coronavirus și să evitam mijloacele mass-meda care tind să promoveze un conținut de tipul senzaționalului. Acestea pot induce omul într-o stare de teamă. Mai mult, este recomandat să ne stabilim un anumit program după care să ne desfășurăm activitățile în zilele de autoizolare din cauza Covid-19.

Totuși, dacă ne simțim depășiți de situație, pute apela la specialiștii în domeniu pentru a scădea nivelul de stres și îngrijorare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: