Redactia.ro
Home » Monden » O mai ții minte? Ea este soția lui Toma Caragiu, care a plecat din țară după moartea actorului

O mai ții minte? Ea este soția lui Toma Caragiu, care a plecat din țară după moartea actorului

GALERIE FOTO (2)

Cutremurul din 1977 a fost una dintre cele mai tragice pagini din istoria României moderne, marcând nu doar prăbușirea clădirilor, ci și sufletele celor care și-au pierdut viețile în acea zi întunecată. Printre aceste victime se număra și marele actor Toma Caragiu, alături de soția sa, Elena Bichman.

În acest articol, vom explora povestea tragică a Elenei Bichman, o femeie al cărei destin a fost schimbat irevocabil de acel eveniment. A fost soția marelui nostru actor, dar a fost nevoită să schimbe tot după acea zi dezastruoasă.

Viața și moartea lui Toma Caragiu

Toma Caragiu, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori ai României, s-a născut pe 21 august 1923 și a trăit o viață dedicată artei și teatrului. Tragicul sfârșit al vieții sale a venit la vârsta de doar 54 de ani, când a fost prins sub molozul unui bloc prăbușit în timpul cutremurului din 4 martie 1977. În acea noapte, blocul Colonadelor 3, locuința sa, a fost cuprins de prăbușire, iar el a fost răpit brusc din lumea noastră.

La șase zile după cutremur, părul creț și grizonat al lui Toma a fost găsit sub moloz. Trupul său neînsuflețit se afla în locul în care ar fi trebuit să fie scările blocului. Rudele și prietenii, printre care și vărul său, Nelu Adam, au suferit enorm la vederea acelei scene de coșmar. Toma Caragiu a fost înmormântat rapid, pe 11 martie 1977, la Cimitirul „Bellu” din București. Tragedia nu s-a încheiat însă  odată cu moartea lui Toma Caragiu.

Plecarea Elenei Bichman din România

Tragedia nu s-a încheiat odată cu moartea lui Toma Caragiu. Soția sa, Elena Bichman, a fost nevoită să facă față unui destin crud și implacabil. Într-o societate românească tulburată de evenimentele tragice, Elena a decis să părăsească țara. Cutremurul a fost o despărțire brutală de țara sa natală, iar viața sa s-a transformat irevocabil. Cu toate că soțul ei a fost prins sub dărâmături, Elena Bichman a avut parte de un destin diferit în acea noapte fatală.

Întâmplarea a făcut ca în ziua cutremurului să fie chemată la Sinaia pentru o întâlnire cu niște cunoscuți. Acest lucru a fost salvarea ei, ferind-o de tragedia ce a lovit atât de brutal. După moartea soțului său și plecarea din România, Elena Bichman și-a găsit un nou cămin în Statele Unite ale Americii. Acolo, a încercat să își refacă viața și să depășească durerea inimaginabilă a pierderii suferite.

„În acea perioadă am fost atacată din toate părţile şi am vrut să fug cât mai departe. Am trecut singură graniţa în Ungaria, iar cum am ajuns acolo am leşinat şi m-am trezit pe câmp după două zile. Am ajuns la New York cu cinci dolari în buzunar, iar acolo am primit încă 30 de dolari, cât să pot închiria o cameră şi am cumpărat ceva de mâncare. Prietenul meu de acolo murise între timp, dar nu mi-a fost teamă că sunt singură într-un oraş atât de mare. Aveam un scenariu despre imigraţie, iar la sindicatul actorilor am întâlnit o regizoare care a vrut să producă piesa imediat.”, declara actrița în urmă cu ani de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini