Redactia.ro
Home » Monden » O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Cum arată acum

O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Cum arată acum

GALERIE FOTO (4) O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak

O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Au trecut 16 ani de la evenimentul care a schimbat, peste noapte, viața a trei jurnaliști români, Marie Jean Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian. Cum arată acum ziarista?

O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? Cum arată acum

O mai ții minte pe Marie Jeanne Ion, jurnalista română răpită în Irak? În urmă cu 16 ani, Marie Jeanne Ion avea să trăiască cel mai cumplit moment din viața sa. Jurnalista era împreună cu alți doi colegi, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian, când au fost răpiți în Irak. Acest eveniment a marcat-o pe jurnalistă , dar încearcă să ducă o viață normală. Marie Jeanne are același zâmbet cald, iar acum trăiește o perioadă liniștită alături de familia sa și de fiul ei, care este în clasa a cincea.

Cei trei jurnaliști au fost răpiți și sechestrați în Irak pe 28 martie 2005, iar la 22 mai, chiar dacă cererea inițială a răpitorilor, și anume retragerea celor 860 de soldați români din Irak, nu a fost îndeplinită, cei trei au fost eliberați. În prezent, deși este vizibil schimbată, Marie Jeanne Ion este șefa departamentului Programe al televiziunii, Euronews România. Trecerea anilor se vede pe chipul ei, dar jurnalista încearcă să trăiască frumos alături de familia sa. „Eram in Liban cu soțul meu, chiar de Ziua Indragostiților. A fost ideea mea, ca jurnaliști ajungeam ușor in Europa. Il știam pe Christian de mult timp și am zis să le facem o surpriză jumataților noastre.O destinație ca Beirut era mai greu de prins. Am ajuns pe 13 noaptea și a doua zi a fost atentat. Am intrat în magazin ca să ne uităm la haine, ca turiștii, si atunci am auzit bubuiturile.

Noi, fetele, eram cu cumpărăturile. Ei din asta trăiesc, e ca un Vest Salbatic pe vremea căutătorilor de aur. Sunt religioși, ascultau Coranul la radio, asta spune multe despre nivelul lor de educatie. Nu au altă variantă”, a marturisit Marie Jeanne Ion la WOWbiz.

Marie Jeanne Ion, despre vinovații răpirii fin Irak

Jurnalista a declarat la acea vreme că Omar Haysamm este vinovat pentru tot ce i s-a întâmplăat.  „Cred că Omar Haysaam este vinovat de ce s-a întâmplat, ceea ce a constatat Justiţia cred că este real, pentru că au fost nişte lucruri ciudate inclusiv în timpul derulării evenimentelor de acolo, dar de aici şi până la a face speculaţii că sunt implicaţi politicieni e cale lungă. […] Mi se pare dificil ca Hayssam să fie extrădat din Siria, deoarece eu cred că implicaţiile acestui caz depăşesc graniţele României şi ale Siriei?

În ce fel de ţară trebuie să trăieşti ca să accepţi ca cineva doar pentru puerilul motiv faimă ar fi acceptat aşa ceva. Din secunda în care ne-am aflat în maşina răpitorilor am fost în pericol de moarte. În Irakul acelei perioade tumultoase, cu o grămadă de ceckpoint-uri, dacă cineva din forţele de ordine ar fi văzut arme în maşina în care ne aflam ar fi deschis focul?”, a declarat Marie Jeanne Ion, marţi, în exclusivitate la Sinteza Zilei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: