Redactia.ro
Home » Știri » O mamă din Brașov se plimba cu copiii cu bicicletele pe trotuar când un polițist a oprit-o. Ce s-a întâmplat mai departe: „Nu mi-a venit să cred! Am și rămas fără replică”

O mamă din Brașov se plimba cu copiii cu bicicletele pe trotuar când un polițist a oprit-o. Ce s-a întâmplat mai departe: „Nu mi-a venit să cred! Am și rămas fără replică”

O mamă din Brașov se plimba cu copiii cu bicicletele pe trotuar când un polițist a oprit-o. Ce s-a întâmplat mai departe: „Nu mi-a venit să cred! Am și rămas fără replică”

O mamă din Brașov se plimba cu copiii cu bicicletele pe trotuar când un polițist a oprit-o. Iată ce s-a întâmplat mai departe și ce a făcut agentul de Poliție, așa cum prevede legea, dar și care a fost reacția femeii. Ea a povestit totul în mediul online.

O mamă din Brașov se plimba cu copiii cu bicicletele pe trotuar când un polițist a oprit-o. Ce s-a întâmplat mai departe

O mamă din Brașov a ieșit într-o dimineață la plimbare cu bicicletele împreună cu cei trei copii ai ei, de 4, 9 și 11 ani.

„Sunt o mamă cu trei copii, care mi-am dorit să organizez un program quality-time cu copiii mei, mergând la cinema cu bicicleta (da, toți patru)”, a spus ea pe Facebook.

La un moment dat, un poliţist i-a oprit şi i-a dat mamei avertisment pe motiv că a circulat cu bicicleta pe trotuar.

„După ce am traversat strada cu 2×3 benzi, împingând bicicleta pe lângă noi, am trecut pe lângă o patrulă de poliție, care își făcea datoria. Unul dintre agenți mă oprește și mi-a cerut cartea de identitate și a întrebat despre vârsta copiilor. La prima vedere am crezut că vrea să mă felicite pentru purtarea căștii de protecție și pentru că traversăm strada împingând bicicleta. Dar s-a adeverit că este o acțiune de conștientizare a regulilor de circulație privind bicicliștii, și că tot ceea ce fac este în afara legii, pentru care merit să fiu AMENDATĂ”, a mai scris mama copiilor în mediul online.

Povestea nu se încheie aici, așa. Iată continuarea, așa cum a fost relatată de femeia din Brașov.

Pentru ce (n.r. să fiu amendată)?
1. Circul cu bicicleta pe trotuar.
Păi unde altundeva să circul cu copiii? Că pe stradă nici eu nu prea mai am curaj, dat fiind traficul din oraș. Mi s-a atras atenția, că trotuarul este pentru pietoni și dacă sunt pe trotuar, atunci trebuie să împing bicicleta. Iar pe carosabil pot circula doar persoane trecute de 14 ani.
2. Bine, și atunci dacă tot i-am cumpărat copiilor biciclete, totuși ei unde să se dea?
Agentul zice, că în parc. Culmea e că în orice parc bicicliștii au restricție, dar despre asta nu am deschis discuție.
3. Bine, atunci cum ajung cu copiii în parc?
Agentul spune, să folosim mașina.
Nu mi-a venit să cred!! Am și rămas fără replică.
4. Totuși întreb, de ce nu avem voie cu copiii pe trotuar?
Răspunde că în ultima vreme au fost foarte multe cazuri în care pietonii au fost vătămați corporal de către bicicliști.
Apropo, avem sistem de avertizare sonoriză pe bicicletă? – întreabă agentul.
Copiii au, eu nu. Dar noi atenționăm pietonii cu un ‘PARDON’ și ‘MULȚUMESC’. Dar cu acest răspuns nu l-am satisfăcut deloc.
5. Lumini albe și roșii pe bicicletă avem?
Spun că au copiii. Eu le instalez doar când mă deplasez în întuneric, pentru că mi s-a întâmplat de mai multe ori, să mă trezesc fără ele (da, în parcările pentru biciclete se întâmplă des astfel de cazuri).
Între timp, agentul a mai oprit încă un biciclist adult, care circula pe trotuar. I-a dat aceeași lecție de CONȘTIENTIZARE.
La urmă mi s-a întocmit proces verbal de avertisment (fără amendă), în care este precizat că am condus pe trotuar, nu am avut sistem de avertizare sonoră și lumini pe fața și pe spatele bicicletei. Nici vorbă de copii.
Să nu mai spun că am și pierdut filmul la care cumpărasem bilete.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: