Redactia.ro
Home » Știri » O mamă și copiii ei din Republica Moldova, decedați în urma cutremurului major din Turcia

O mamă și copiii ei din Republica Moldova, decedați în urma cutremurului major din Turcia

O mamă și doi copii din Republica Moldova, decedați în urma cutremurului major din Turcia

O mamă și cei doi copii ai ei, din Republica Moldova, au murit în urma cutremurului major de luni din Turcia. Iată ce se știe în clipa de față!

O mamă și copiii ei din Republica Moldova, decedați în urma cutremurului major din Turcia

O tânără mamă, în vârstă de 36 de ani, și cei doi copii minori ai ei au fost găsiți decedați în Hatay, Turcia, localitatea unde aceștia locuiau, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

,,Cu deosebit regret, MAEIE anunță la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a 3 cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii. Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică”, a informat reprezentantul MAEIE, Daniel Vodă.

Alți doi moldoveni cu dublă cetățenie au cerut ajutorul prin intermediul ambasadei Republicii Moldova în România privind repatrierea lor.

,,Au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind  studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română”, a mai declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Persoanele din Republica Moldova din zonele afectate de cutremure din Turcia care au nevoie de ajutor îi pot contacta pe reprezentanții ambasadei Republicii Moldova la Ankara sau pe cei ai Centrului de Apel al MAEIE.

Telefon: +90 312 446 55 27 (activ în programul de lucru al misiunii diplomatice)

Linia telefonică pentru urgențe consulare: +90 541 687 21 04 (activ în regim de permanență pentru cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în situaţie de urgenţă (deces, accident, situaţie de pericol sau cu caracter extraordinar, calamitate).

Adresa: Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia

Email: ankara@mfa.gov.md; consulat.ankara@mfa.gov.md

Pagină web: https://turcia.mfa.gov.md/ro/

Centrul de apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova

Sursa: comunicatul de presă al MAEIE

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: