Redactia.ro
Home » Știri » O nouă boală a apărut în China. Care sunt simptomele specifice

O nouă boală a apărut în China. Care sunt simptomele specifice

O nouă febră a apărut în China.

Mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost diagnosticate cu febra malteză, noua boală care a pus stăpânire pe locuitori.

Această boală bacteriană a fost declanșată în urma apariției unei scurgeri de gaze reziduale, anul trecut, la o companie biofarmaceutică.

O nouă febră a apărut în China. Cum se transmite boala

Autoritatea responsabilă de sănătate publică din Lanzhou, din China a confirmat că 3.245 de persoane au fost testate pozitiv cu bruceloză, o boală contractată prin contactul cu animale care poartă bacteria brucella.

Potrivit Hotnews.ro, 1.401 de persoane sunt suspecte de această boală, iar până acum nu au fost raportate decese cauzate de bruceloză. Comisia de sănătate a orașului a mai anunțat că autoritățile au testat 21.847 de oameni din totalul de 2.9 milioane de locuitori din Lanzhou.

Bruceloza, cunoscută și drept „febra malteză” sau „febra mediteraneană”, are simptome care includ durerile de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Potrivit speciliștilor, majoritatea simptomelor dispar după vindecare, dar artitrita și inflamațiile în anumite organe, provocate de infecție, pot dezvolta boli grave.

Cum a avut loc îmbolnăvirea cu febra malteza?

Focarul din nord-vestul CHinei a avut loc după ce la o fabrică de produse farmaceutice s-a produs o scurgere înte sfârșitul lunii iulie și sfârșitul lunii august a anului 2-19. Fabrica a folosit dezinfectanți și produse de sterilizare expirate în timp ce producea vaccinuri pentru animalele infectate cu brucella, ceea ce a provocat contaminarea gazelor reziduale cu bacteria.

Astfel, angajații firmei a acuzat infecții în luna noiembrie, iar boala s-a extins rapid. Până la sfârșitul anului 2019, 181 de persoane de la institut au fost confirmate cu bruceloză.

Totodată, alți pacienți care erau studenți la Universitatea Lanzhou au contactat boala. În cele din urmă, firmei i-a fost restrasă licența de producere a vaccinurilor încă din luna ianuarie a acestui an, iar în luna februarie compania a transmis un comunicat de presă în care își cerea scuze pentru incident și a anunțat pedepsirea a trei persoane considerate responsabile pentru scurgere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: