Redactia.ro
Home » Știri » O nouă declarație pe proprie răspundere pentru români. Când trebuie completată

O nouă declarație pe proprie răspundere pentru români. Când trebuie completată

Aeroport Otopeni

Toți oamenii care ajung pe Aeroportul Otopeni trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, online. Dezideratul acestei măsuri este de a fluidiza traficul de călători.

Astfel, prin această măsură, autoritățile din România pot stabili mai ușor ce măsuri trebuie luate în cazul fiecărui pasager în parte. Dacă este vorba despre un cetățean care vine din zona verde, acesta nu mai trebuie să stea izolat la domiciliu, dacă nu prezintă simptome.

O nouă declarație online pentru români

Totuși, dacă țara din care vine respectivul individ nu se află pe lista actualizată a destinațiilor care permit acest lucru, adică dacă vine din zona portocalie, călătorul trebuie să intre în carantină.

Călătorii pot completa această declarație online, de pe orice dispozitiv electronic, dar și după coborârea din avion, pe aeroport. Declarația poate fi completată pe chestionar.stsisp.ro.

Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun. Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, arată un comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cum poate fi folosită aplicația de triaj de la aeroport

Potrivit aceleiași surse, dacă se folosește această platformă și este completată declarația, se vor evita aglomerațiile și se vor tria mai ușor persoanele care vin din străinătate.Prin folosirea aplicației se reduce timpul de așteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului și astfel se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Utilizarea formularului web mai are ca beneficii și verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum și protejarea cetățenilor și a personalului din aeroport”, se arată în comunicat.

În București, aplicația este disponibilă la Aeroportul Henri Coandă și poate fi accesată pe site-ul www.bucharestairports.ro. Declarația ar trebuie completată chiar înainte de plecare, de când știm că vom călători spre România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: