Redactia.ro
Home » Știri » O nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Judecătorii au dat verdictul în această dimineață

O nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Judecătorii au dat verdictul în această dimineață

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea va rămâne după gratii. Tribunalul București a respins cererea sa de eliberare din închisoare după ce fostul lider social-democrat invocase un recurs în drept intitulat „habeas corpus”.

„Habeas corpus” este o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei, transmite Agerpres. Tribunalul București a cererea lui Dragnea ca nefondată. Decizia nu este definitivă.

Liviu Dragnea a introdus acţiunea la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a trimis dosarul la Înalta Curte, pe motiv că nu are competenţa în acest caz. Ulterior, judecătorii instanţei supreme au retrimis cererea la Tribunalul București.

Liviu Dragnea, de un an de zile după gratii

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Sentința a fost definitivă, iar fostul președinte al Camerei Deputaților a fost încarcerat imediat în Penitenciarul Rahova. În tot acest timp, Dragnea avut șapte încercări eşuate de a ieşi de după gratii.

„Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram preș, eram ghiocel și PSD-ul era un partid cuminte și nu făcea ce a făcut până acum. Completul de judecată dacă va rezista presinilor va da achitare. Dacă nu vor rezista, nu vor da achitare”, afirma liderul PSD în ultima sa conferință de presă.

Liviu Dragnea a mai pierdut un proces crucial

Liviu Dragnea a pierdut procesul prin care a acționat în instanță o instituție a Comisiei Europene la Tribunalul UE de la Luxemburg. Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg a considerat inadmisibile solicitările lui Liviu Dragnea. Fostul președinte al Camerei Deputaților va trebui să plătească toate cheltuielile de judecată.

Fostul președinte PSD contesta de fapt un raport OLAF din 2018, care a dus la deschiderea de către DNA a dosarului de corupție Tel Drum. Dosarul, care avea legătură cu compania Tel Drum, a fost clasat în anul 2013, însă instanța supremă a decis să-l redeschidă, în baza rapoartelor OLAF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini