Redactia.ro
Home » Știri » A trecut un an de la condamnarea lui Liviu Dragnea. Ce zic de el foștii colegi de partid

A trecut un an de la condamnarea lui Liviu Dragnea. Ce zic de el foștii colegi de partid

Liviu Dragnea

Astăzi se împlinește un an de zile de când fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Sendința a fost definitivă, iar fostul președinte al Camerei Deputaților a fost încarcerat imediat în Penitenciarul Rahova.

În tot acest timp, Dragnea avut șase încercări eşuate de a ieşi de după gratii. Se pare că nu se oprește însă la instanțele naționale. Intenţionează să meargă mai departe, la CEDO, conform Mediafax. Ultima sa apariție publică în libertate a fost pe 26 mai, cu ocazia alegerilor europarlamentare, unde a obținut un scor rușinos.

„Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram preș, eram ghiocel și PSD-ul era un partid cuminte și nu făcea ce a făcut până acum. Completul de judecată dacă va rezista presinilor va da achitare. Dacă nu vor rezista, nu vor da achitare”, afirma liderul PSD în ultima sa conferință de presă.

Liviu Dragnea și-a ras mustața după gratii

Prima dată când fostul lider social-democrat a fost văzut public a fost la 6 luni după încarcerare, atunci când a fost dus sub pază la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde magistrații au judecat o contestație în anulare depusă de el. Liviu Dragnea și-a făcut apariția fără mustață.

Liviu Dragnea lucrează în atelierul auto al Penitenciarului Rahova. În februarie, avocata acestuia susținea că s-a accidentat în timp ce lucra în atelier, având nevoie de o intervenție chirurgicală.

Ce zic foștii colegi de partid despre Liviu Dragnea

Fostul premier, Sorin Grindeanu afirmă că partidul are nevoie la Congres de un nou proiect politic, lucru care l-ar putea face să se reîntoarcă în PSD. În timp ce Mihai Tudose, care a condus guvernul PSD aproape șase luni, afirmă despre Dragnea că „A fost dezastruos. Nici măcar nu vreau să îmi mai amintesc.”, Viorica Dăncilă consideră că era un lider puternic.

„Au fost momente când am avut divergențe, dar am mers pe linia respectării programului de guvernare. A fost un lider puternic, un om care avea experiență de conducere și administrație, dar a făcut greșeli de comunicare și abordare a anumitor subiecte”, l-a descris Viorica Dăncilă pe Liviu Dragnea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: