Redactia.ro
Home » Știri » O nouă metodă de a depista persoanele infectate cu noul coronavirus! Specialiștii în medicină veterinară au găsit soluția

O nouă metodă de a depista persoanele infectate cu noul coronavirus! Specialiștii în medicină veterinară au găsit soluția

GALERIE FOTO (2)

O nouă metodă de depistare a persoanelor infectate cu noul coronavirus a fost descoperită în Germania. Este vorba despre câinii care sunt dresați special să detecteze  „mirosul de Covid”. Specialiștii în medicină veterinară susțin că acestea pot detecta mirosul cu o precizie de 94%. 

 

Specialiștii în medicină veterinară au găsit soluția

O clinică veterinară din Germania a dresat câini astfel încât aceștia să detecteze noul coronavirus în probe de salivă umană. Patrupedele au reușit să identifice persoane infectate cu noul coronavirus, cu o precizie de 94%, susțin reprezentanții Universității de Medicină Veterinară din Hanovra. Nasul patrupezilor are peste 300 de milioane de receptori de miros, în comparație cu oamenii, care au 5-6 milioane, lucru care le permite să detecteze mici concentrații de miros pe care oamenii nu le pot simți.

”Câinii sunt dresaţi să adulmece „mirosul de coronavirus” care provine din celulele persoanelor infectate”, a declarat medicul veterinar Esther Schalke, notează  Reuters, citat de Agerpres.

Pentru un test, câinii dresați în acest fel au examinat 1.680 de pasageri și au detectat 158 de cauzri de coornavirus care au fost confirmate mai apoi prin teste PCR. Animalele au identificat corect rezultatele negative cu o precizie de 100% și cazurile pozitive cu o precizie de 94%.

Spre exemplu, Flou, un Ciobănesc Belgian în vârstăd e 3 ani, și Joe Cocker, un Cocker Spaniol de 1 an, sunt doi dintre câinii dresați la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la COVID-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%”, a declarat Holger Volk, şeful clinicii veterinare.

Deci câinii chiar pot depista persoanele cu infecţii şi fără infecţii, precum şi pacienţi asimptomatici şi simptomatici cu COVID-19″, a adăugat el.

Premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, Stephan Weil, a declarat căa  fost impresionat de studiu și a solicitat teste de fezabilitate înainte de a utiliza atsfeld e câini pe teren, de exemplu pentru detectarea presoanelor cu coronavirus care participă la concerte.

Acum avem nevoie de teste la anumite evenimente„, a spus Weil.

Potrivit unei echipe de cercetare franco-libaneze, câinii pot detecta COVID-19 după ce miros transpirație umană sau salivă.

 

Câini care depistează persoane cu COVID-19, folosiți în Finanda și Chile

În Finlanda sunt folosiți câini pentru a detecta noul coronavirus. Aceștia au început să fie folosiți pe Aeroportul Helsinki-Vantaa începând din septembrie anul trecut, în cadrul unui priiect-pilot implementat în paralel cu testările obișnuite folosite pe aeroporturi, mai precizează sursa citată. S-a desoperit că animalele dresate pot detecta virusul SARS-COV-2 în mai puțin de 10 secunde, iar că întregul proces de testare nu durează mai mult de 1 minut.

Aeroportul Internațional din Santiago de Chile folosește, de asemenea, câini pentru a depista persoanele infectate cu noul coronavirus.

 

Etichete: