Redactia.ro
Home » Știri » O nouă variantă de COVID, cu peste 30 de mutaţii, provoacă îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă

O nouă variantă de COVID, cu peste 30 de mutaţii, provoacă îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă

Alarmă în unitatea de neuropsihiatrie din Buzău! Primul focar de COVID-19 înregistrat în 2023

O nouă variantă de COVID, cu peste 30 de mutaţii, provoacă îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă!Iată detaliile!

O nouă variantă de COVID, cu peste 30 de mutaţii, provoacă îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă

O nouă variantă de COVID-19, cunoscută sub numele de BA.2.86, a atras atenția oamenilor de știință din întreaga lume datorită peste 30 de mutații pe care le prezintă în proteina spike. Această variantă a fost detectată inițial în Israel și, de atunci, s-a răspândit în mai multe țări, inclusiv Danemarca, SUA și Marea Britanie. Cu toate că numărul secvențelor genomice care au dezvăluit această variantă este limitat până în acest moment, preocuparea cu privire la potențialul său de a provoca un val de infecții este reală.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat-o drept o „variantă sub monitorizare”

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a confirmat prezența variantei BA.2.86 în Marea Britanie, transformând-o în a cincea secvență de acest tip din întreaga lume care a fost identificată. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat-o drept o „variantă sub monitorizare”, în timp ce Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a început să monitorizeze cu atenție această variantă după ce a fost identificată în Michigan.

Una dintre principalele întrebări cu privire la această nouă variantă este dacă poate provoca forme mai severe de boală sau dacă va deveni dominantă în rândul populației. Cu toate că încă nu există date concrete cu privire la gravitatea infecțiilor produse de această variantă, numărul semnificativ de mutații în proteina spike a stârnit îngrijorarea cercetătorilor.

Profesorul Tom Wenseleers, biolog evoluționist la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, a exprimat opinia sa cu privire la această nouă variantă. El a subliniat că nivelurile ridicate de imunitate ale populației ar trebui să continue să protejeze împotriva formelor grave de boală. Cu toate acestea, există în continuare incertitudine cu privire la amploarea valului de infecții pe care această variantă o poate provoca și cum va afecta numărul de spitalizări.

„Aş fi foarte surprins dacă nivelurile ridicate de imunitate a populaţiei nu ar continua să ne protejeze bine împotriva bolilor grave. 

Dar, per total, aş spune că este relativ probabil ca această variantă să provoace un val de infecţii, chiar dacă în acest moment este imposibil de spus exact cât de mare şi, de asemenea, care va fi impactul asupra spitalizărilor”, a spus profesorul Tom Wenseleers, biolog evoluţionist la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, potrivit Mediafax.

Cu toate că este prea devreme pentru a trage concluzii definitive cu privire la varianta BA.2.86, este evident că oamenii de știință sunt vigilenți și monitorizează îndeaproape evoluția situației!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: