Redactia.ro
Home » Știri » O profesoară rupe tăcerea despre salariile pe care le primesc, de fapt, dascălii: «De ce atâta ură?»

O profesoară rupe tăcerea despre salariile pe care le primesc, de fapt, dascălii: «De ce atâta ură?»

GALERIE FOTO (2) salarii profesori

Profesorii au intrat în grevă generală de pe data de 22 mai 2023, iar în mediul online internauții își exprimă părerea despre cele care se petrec, uneori folosindu cuvinte dure la adresa dascălilor. Sunt mulți care cred că profesorii primesc salarii considerabile și se bucură și de atenții de ordin financiar din partea părinților, însă realitatea pare să fie cu totul diferită.

Profesoara Ana Naghi, despre salariile pe care le primesc dascălii

Profesorii au intrat în grevă generală, nemulțumiți fiind de salariile pe care le primesc. Deși unii internauți sunt de părere că dascălii nu au motive reale de a intra în grevă pentru că mulți dintre ei ar avea salarii chiar și de 6.000 de lei la care se adaugă și cadouri din partea părinților cu ocazia zilelor precum 1 și 8 martie, Paștele, Crăciunul etc. Ana Naghi, de profesie dascăl a decis să contrazică mesajul eronat care circula în mediul online și a transmis un punct de vedere bine argumentat.

Ea nu înțelege de ce profesorii sunt judecați atât de asupru, în condițiile în care mulți dintre ei își sacrifică timpul pe care îl petrec alături de propria familie pentru a pregăti materialele necesare susținerii orelor. Ana Naghi a povestit că rare au fost ocaziile în care s-a putut relaxa liniștită alături de familie fără să se gândescă la aspectele profesionale. În plus, cei dragi au participat, nu doar o singură dată, la realizarea materialelor didactice pentru orele Anei.

cadre didactice
Mesajul care a revoltat-o pe profesoara Ana Naghi
„De ce atâta ură la adresa dascălilor? De unde atâtea presupuneri despre câștiguri senzaționale? De unde ideea că o învățătoare muncește doar 4 ore? De ce…?
Salariul meu este jumătate din cât își dă doamna cu presupusul. Am 39 de ani, două facultăți de-alea pe bune. Examen de titularizare luat cu 9.20. De definitivat luat în anul următor cu aceeași notă. Inspecții în fiecare an. În vară am examen pentru gradul II. După 3 ani parcurși. În ultima săptămână din august am examen scris și oral. Apoi, după nici măcar o săptămână de odihnă, la 1 septembrie incepe noul an școlar.
Iau clasa pregătitoare, deci mă străduiesc să îi întâmpin cu mici surprize și o clasă primitoare. Pe banii mei, ca în fiecare an, de altfel.
Anul următor mă înscriu la gradul I. Îl termin la 44 de ani, când fiică-mea termină clasa a XI-a. La fix cât să mă ocup (și) de copilul meu, înainte de Bacalaureat.
Ah, să nu uit: pentru copilul personal am tot mai puțin timp liber. În urmă cu niște ani o puneam pe covor cu jucării și o rugam să nu facă gălăgie, că am de învățat. Din când în când își mai ridica ochii la mine, dornică să mă joc cu ea și mă întreba:”Gata, mami?”. Nu, mai aveam… Și nu sunt cu ea la începutul sau finalul anului școlar. Că așa sunt „doamnele”…
Aș mai povesti, dar ați crede că nu îmi iubesc profesia. O iubesc enorm, că de-asta am mers mai departe atunci când dormeam doar 3 ore pe noapte. Că de-aia îmi pun toată familia să decupeze cu mine sau să mai aștepte până pot pune masa. Că de-aia răspund și la 10 noaptea la mesajele părinților. Că de-aia…
Știu că sunt și uscături, ca în orice pădure. Dar, vă rog, nu ne mai terfeliți atât! Nu ne mai băgați pe toți în aceeași oală! Că nici eu nu am spus că toți medicii sunt incompetenți atunci când mi s-a greșit doza de anestezie și am făcut stop cardio-respirator atunci când am născut. Sau că toate croitoresele sunt nu știu cum, atunci când una singură mi-a greșit un tiv…
Părinți, haideți să nu uităm că suntem o echipă și că trebuie să lucrăm împreună pentru binele copiilor! Un cadru didactic liniștit, respectat și platit decent va intra în clasă și va da mai mult randament. Iar copiii dvs vor fi principalii beneficiari”, a fost mesajul pe care l-a transmis Ana Naghi.
Conform declarațiilor președintelui Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, peste 150.000 de angajați din sistemul de Educație au intrat în grevă începând de luni. Pe data de 17 mai, reprezentanții profesorilor s-au întâlnit cu premierul Ciucă în încercarea de a găsi soluții pentru problemele angajaților, însă negocierile au eșuat.
Conform anunțului făcut de liderii sindicali, greva afectează școlile, grădinițele și liceele începând de luni, în timp ce universitățile iau parte doar la o grevă de avertisment. Celelalte instituții sunt afectate de o grevă generală care s-ar putea extinde chiar și până la cinci săptămâni, conform cadrelor didactice. Acest scenariu nu este unul de dorit întrucât ar putea reprezenta înghețarea anului școlar.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: