Redactia.ro
Home » Știri » O româncă a ajuns pe mâna poliției franceze, după ce a furat motorină din mai multe camioane. Tânăra de 27 de ani era și ea șoferiță de TIR

O româncă a ajuns pe mâna poliției franceze, după ce a furat motorină din mai multe camioane. Tânăra de 27 de ani era și ea șoferiță de TIR

În noaptea de joi, 14 decembrie, spre vineri, 15 decembrie, o acțiune a jandarmilor a condus la arestarea unor șoferi de TIR români, bănuiți că au comis furt de combustibil dintr-un camion, incidentul având loc în zona Quinssaines din departamentul Allier, conform relatării site-ului cotidianului regional La Montagne.

Patru cetățeni români, trei bărbați cu vârste apropiate de 40 de ani și o femeie de 27 de ani, au fost aduși în atenția autorităților sâmbătă, 16 decembrie, pentru a fi prezentați în fața judecătorului de libertăți și detenție, cu privire la solicitarea de arestare preventivă înaintea procesului ce urma să aibă loc la instanța penală Montluçon în data de 20 decembrie.

O șoferiță de TIR din România a fost arestată în Franța

Evenimentele au avut loc în timpul nopții, în jurul orei 1:30, pe drumul național RN 145, în timp ce cei patru români conduceau două camioane încărcate cu produse alimentare, vase și articole de machiaj, îndreptându-se spre Clermont-Ferrand.

Odată ajunși în zona de odihnă, cei patru au parcat cele două vehicule în apropierea camionului unui șofer din Gironde. Profitând de întunericul înstelat, presupușii infractori au pus în aplicare furtul de combustibil folosind conducte și un sistem electric de pompare, facilitând astfel golirea rapidă a rezervorului vehiculului vizat.

Liniștea nopții a fost tulburată de zgomotul provocat de această activitate ilegală, iar șoferul francez a coborât rapid din cabina camionului său, gata să facă față situației. Cu stupoare, s-a confruntat cu un bărbat și o femeie cu atitudine amenințătoare, care au încercat să scape de la locul faptei. Cu toate acestea, cei patru indivizi au fost prinși la scurt timp, la doar jumătate de oră după furt, în timp ce erau parcați într-o zonă de refugiu de pe autostrada A714, în orașul Bizeneuille.

Poliția a intervenit imediat

Arestarea acestora a fost posibilă datorită intervenției prompte a Plutonului de Supraveghere și Intervenție a Jandarmeriei (PSIG), plutonului de autostradă Vallon-en-Sully și companiei de jandarmi Montluçon. În urma cercetărilor preliminare, s-a constatat că cele două camioane românești destinate transportului de mărfuri erau echipate cu rezervoare și multiple bidoane, având capacitatea de a stoca peste 2.000 de litri de combustibil.

Într-un interval foarte scurt de timp, aceștia ar fi reușit să sustragă o cantitate semnificativă de combustibil din rezervorul camionului francez. În consecință, cele două vehicule ale românilor au fost supuse sechestrului dispus de instanță, iar dispozitivele de pompare a combustibilului au fost demontate și ulterior predate la un depozit de fier vechi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: