Redactia.ro
Home » Știri » O româncă vorbește despre cum se face testarea în Danemarca. Ce a dezvăluit femeia

O româncă vorbește despre cum se face testarea în Danemarca. Ce a dezvăluit femeia

O româncă stabilită în Danemarca a explicat într-o postare pe Facebook cât a durat ca băiatul ei să fie testat de COVID, după ec a sunat la medicul de familie.  

 

 

Ce a dezvăluit femeia

 

Românca a precizat, pentru Libertatea, că țara nordică oferă posibilitatea tuturor să se testeze la cerere, fără să fie întrebați de simptome.

”Sunt româncă în Danemarca. Astăzi am ajuns cu băiețelul meu de 10 luni la un centru de testare COVID. Toată noaptea, cel mic s-a tras de urechi, a plâns și îi curgea nasul”, a explicat Andra Prunaru, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Femeia a explicat cum a decurs întreaga procedură. ,,De dimineață, am sunat medicul de familie, care mi-a spus că este nevoie să facă un test COVID. Mi-a dat un număr de telefon unde să sun pentru o programare. Am sunat la ora 9.30 și m-au programat pentru ora 10.40”, a explicat femeia. Mai mult, românca a fost direcționată către centrul din cartierul în care aceasta locuiește.

După ce a ajuns la ora stabilită la centrul de testare pentru copii, Andra Prunaru povestește că “personalul medical care recolta probele și-a schimbat combinezonul, mănușile și masca și a dezinfectat scaunul. Această procedură are loc după fiecare pacient”.

În Danemarca, testările COVID sunt gratuite și nu se ține cont de numărul de testări anterioare, a mai adăugat femeia.

În ceea ce privește modul în care sunt tratate în Danemarca persoanele asimptomatice sau cele cu simptome ușoare, românca spune că acolo “se prescrie tratament de către medicul de familie” și că “principala preocupare a danezilor este să depisteze cât mai multe persoane cu COVID de la primele simptome”.

 

Cum sunt serviciile medicale din Danemarca

 

Românca s-a arătat mulțumită de serviciile medicale din Danemarca. „Vă mai dau un exemplu, ca să fiu mai bine înțeleasă ce înseamnă sistemul medical de aici. Anual, copiii sunt chemați la controlul stomatologic. Dacă statul vede că nu te duci un an sau doi, îți trimite scrisoare acasă. Iar aparatul dentar pentru copii este gratuit”, a mai adăugat aceasta pentru Libertatea.

Danemarca menține constant sub 1.000 numărul de infecții de COVID-19 raportate la 24 de ore, având o populație de 6 milioane de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: