Redactia.ro
Home » Știri » O scrisoare a fost livrată de către Poșta Română cu o întârziere de 76 de ani. Ce scria în rândurile care nu au apucat să fie citite vreodată de destinatar

O scrisoare a fost livrată de către Poșta Română cu o întârziere de 76 de ani. Ce scria în rândurile care nu au apucat să fie citite vreodată de destinatar

scrisoare

Situație demnă de scenariul unui film! O scrisoare destinată unei femei din Viscri a ajuns la destinație după 76 de ani. Din nefericire, nici expeditorul și nici destinatarul nu mai trăiesc. Livrarea a fost făcută cu o întârziere de aproape 8 decenii de către Poșta Română.

O scrisoare a fost livrată de către Poșta Română cu o întârziere de 76 de ani

Scrisoarea fusese redactată de către un prizonier de război, care îi trimisese rândurile soţiei sale, la o adresă din satul braşovean Viscri. Din păcate, aceasta nu a ajuns la timp pentru a fi citită de către persoana căreia îi era adresată. Ea a ajuns la destinație abia în data de 4 iulie 2023, adusă de către un angajat al Poștei Române.

„După ce tu îmi scrisesei că (….) vrea să se mute la ține, aș vrea să știu cum este de fapt. Nu mai avem voie să mai luăm nimic. Am sperat la îmbunătățire. Acum dintr-o dată iar un pas înapoi. Niciun om nu este bine informat. Chiar azi a spus fermierul că ar trebui să vii aici și să o aduci și pe nepoata.

Acum vreau să îţi povestesc ceva de aici. În ultimele zile a fost o caniculă cum nu a mai fost de mult timp. În ultima săptămână am recoltat grâu și ovăz. Am eliberat în 4 zile 22 de acri. Doi bărbați încărcau, alții doi descărcau. Fermierul tânăr conducea tractorulPrin asta închei scrisoarea. Vă urez sănătate. Al tău soț și al vostru fiu de pe frontul îndepărtat”, sunt doar o parte dintre rândurile scrise de către bărbat.

Regretabil, gândurile acestea nu au ajuns niciodată la femeia din satul Viscri. Ea a trăit ani de zile în așteptarea unei vești de la soțul ei, care plecase pe front, sperând că se vor revedea într-o zi. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Bărbatul nu s-a mai întors în România și, odată eliberat, a ales să rămână în străinătate, reconstruindu-și viața acolo. Femeia din Viscri nu l-a putut uita niciodată pe cel care i-a fost soț și nu s-a recăsătorit.

Un plic care trebuia să ajungă în Mangalia a ajuns în Mongolia

Nu este pentru prima dată când cei de la Poșta Română comit astfel de erori grave. Un plic care conținea o carte a făcut șase luni de la București la Mangalia deoarece poșta l-a trimis mai întâi în Mongolia.

Coletul care a călătorit mai bine de 5.000 de kilometri și a avut o întârziere de șase luni conținea „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Însăși autoarea a fost cea care a dezvăluit aventura prin care a trecut colegul său înainte de a ajunge, în cele din urmă, la destinație.

Un volumaș din Rousseau, trimis de la București în iulie, ajuns de sfântul Crăciun. Trimis la Mangalia, interceptat în Mongolia. Așa se întâmplă în istoria ideilor. Ajung missent pe cine știe unde, și apoi ne mirăm”, scria Veronica Lazăr, pe pagina personală de Facebook.

Sursă foto

FOTO Facebook Camelia Csiki
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: