Redactia.ro
Home » Știri » O stradă din Slănic Prahova s-a surpat. Raed Arafat a decis evacuarea populației din zonă

O stradă din Slănic Prahova s-a surpat. Raed Arafat a decis evacuarea populației din zonă

GALERIE FOTO (2) O strada s-a surpat în Slanic Prahova. Sursă foto: Antena 3

În urma situației de urgență survenită în localitatea Slănic din județul Prahova, unde un teren s-a tasat, formând un crater cu o adâncime de aproximativ doi metri și acoperind o suprafață de peste 60 de metri pătrați, Secretarul de Stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a intervenit prompt. Într-un comunicat recent emis, se anunță că o echipă formată din personal DSU și IGSU a fost trimisă la fața locului, iar aceasta va fi completată rapid cu specialiști în domeniul construcțiilor și minier.

O strada s-a surpat în Slanic Prahova. Sursă foto: Antena 3
O strada s-a surpat în Slanic Prahova. Sursă foto: Antena 3

Persoanele din zona afectată au fost evacuate

Pe lângă aceasta, s-a dispus evacuarea imediată a persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la finalizarea tuturor verificărilor de către experții în domeniu. Misiunea este în desfășurare, iar autoritățile se află într-o dinamică constantă pentru a gestiona situația în cel mai eficient mod posibil.

Vor fi furnizate informații suplimentare pe măsură ce situația se dezvoltă și verificările sunt finalizate.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în Slănic Prahova

Până în prezent, nu s-a identificat oficial cauza acestei surpări. Într-un interviu telefonic, primarul Daneluș Costea a declarat că nu dispune de informații cu privire la cauzele surpării. „Așteptăm momentan reprezentanții ISU Prahova. Este necesară și prezența reprezentanților Prefecturii. Nu avem încă clar dacă problema provine de la mina de sare sau de la exploatările din zonă. Circulația este blocată în centrul orașului din cauza surpării. Aceasta este situația actuală. Așteptăm specialiștii să ofere clarificări.”

Conform informațiilor furnizate de IPJ Prahova, deoarece asfaltul de pe strada 23 August din orașul Slănic, în dreptul Sediului Poliției orașului Slănic, s-a surpat, zona afectată a fost închisă traficului și s-au instituit restricții în acest sens.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini