Redactia.ro
Home » Știri » O țară din Europa propune ca pacienții nevaccinați să plătească costurile spitalizării

O țară din Europa propune ca pacienții nevaccinați să plătească costurile spitalizării

Ultimele săptămâni au fost critice pentru sistemul sanitar din țările din Europa, după ce numărul pacienților care solicită ajutor medical de specialitate crește de la zi la zi, iar resursele sunt tot mai puține. Astfel, o țară membră a Uniunii Europene a făcut o propunere șocantă, menită să-i pună pe cei nevaccinați într-o situație dificilă: să achite costurile spitalizării.

În ultima săptămână, situația epidemiologică din Bulgaria a fost una deosebit de dificilă. Cu 19 378 de noi infectări și 615 cazuri de deces, țara urcă în statisticile internaționale ca una dintre zonele cu risc ridicat. Dacă numărul de infectări  nu sună atât de îngrijorător la prima vedere, în comparație cu alte state, ar trebui să știm că statul se află pe locul 2 în Europa la procentul cetățenilor nevaccinați.

Astfel, din cauza faptului că spitalele sunt din ce în ce mai pline, iar personalul medical face cu greu față numărului mare de bolnavi, s-a ajuns la propunerea unei soluții care ar putea să-i facă pe cei nevaccinați să realizeze gravitatea situației în care țara lor se află.

Această popunere a fost înaintată de Asociația Spitalelor după ce s-a ajuns la o concluzie cruntă: un procent de 90% dintre pacienții internați nu și-au făcut vaccinul. În ciuda faptului că această decizie ar încălca dreptul fundamental la asistență medicală al fiecărui individ, există și voci care susțin înaintarea propunerii. Argumentul principal ar fi faptul că persoanele în cauză s-au expus conștient la riscul infectării în contextul pandemic actual, care devine din ce în ce mai dificil.

Pentru a susține propunerea, reprezentanții Asociației Spitalelor au prezentat situația din ultimele 24 de ore. Conform datelor prezentate de aceștia, dintre cei  1.000 de pacienți confirmați pozitiv cu noul virus, 84% dintre aceștia nu și-au făcut vaccinul. Mulți dintre ei prezintă forme avansate ale bolii, în timp ce restul de 16% dintre aceștia sunt vaccinați.

România, țara cu cel mai mic procent de vaccinare din Europa

Situația este cu atât mai dificilă în România, unde capitala a depășit de mult rata de incidență de 15% la 1000 de locuitori. Situația este de-a dreptul alarmană, iar populația încă nu face eforturi să se vaccineze, chiar și cu restricțiile din ce în ce mai stricte din ultimele săptămâni. În total, 5.668.552 de persoane au până în acest moment ambele doze de vaccin, ceea ce înseamnă un procent de doar 29.39%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: