Redactia.ro
Home » Știri » O zi de concediu în plus pentru angajații din România. Cine poate beneficia de ea

O zi de concediu în plus pentru angajații din România. Cine poate beneficia de ea

GALERIE FOTO (2) codul muncii

Un proiect de lege propune posibilitatea angajaților de a solicita o zi liberă suplimentară, compensată din fondurile publice. Acest proiect detaliază cerințele și procedurile pentru obținerea unei zile de concediu plătită adiționale. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă dorești să beneficiezi de această zi liberă

O zi de concediu în plus pentru angajații din România

Prin inițiativa deputatului Alin Apostol, USR a depus un proiect de lege care răspunde nevoii de a preveni tragedii, asemenea celei de la Cluj, în care o elevă și-a pierdut viața în urma înecării cu un jeleu. În acest sens, USR a propus două proiecte de lege cu scopul de a asigura că cetățenii români dobândesc cunoștințe de prim ajutor pe care le pot aplica în cazul unor situații limită.

Prin primul proiect, se propune includerea educației de prim ajutor în programa școlară, oferind elevilor cunoștințe esențiale pentru intervenții în situații de urgență. Această inițiativă ar putea avea un impact pozitiv, salvând vieți în cazuri critice și promovând dezvoltarea unei culturi a siguranței și responsabilității în rândul tinerilor.

„Educaţia de prim ajutor salvează vieţi. Este primul pas pe care îl putem face – să pregătim generaţiile viitoare să fie pregătite. De când am preluat mandatul, lucrez pentru a introduce Educaţia de prim ajutor în şcolile noastre. Îmi doresc ca toţi copiii să fie pregătiţi să acorde ajutor în situaţii limită. Să poată salva vieţi dacă situaţia o cere. Dar, pentru asta, trebuie ca Educaţie de prim ajutor să fie o materie atractivă, predată de specialişti cu pregătire psihopedagogică şi cu o bază practică. Copiii au nevoie să înţeleagă, să vadă, să exerseze, nu să înveţe pe de rost”, subliniază Alin Apostol.

Ziua liberă va putea fi decontată integral

Al doilea proiect vizează facilitarea angajaților care doresc să participe la cursuri de prim ajutor. Conform acestei inițiative, angajații ar avea dreptul să solicite o zi liberă de la locul de muncă pentru a participa la astfel de cursuri. În plus, angajatorul ar putea deconta integral această zi liberă din impozitul pe profit, prin intermediul autorităților fiscale. Această propunere are scopul de a sprijini indivizii care doresc să-și dezvolte competențele în prim ajutor.

„70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor. Am gândit un mecanism prin care nici să nu obligăm, nici să nu împovărăm angajatorii. Îi încurajăm pe cei care vor să urmeze cursuri de prim ajutor astfel încât, în situaţia producerii unor incidente, să poată ajuta pe cei în nevoie”, precizează inițiatorul proiectului Alin Apostol, deputat USR.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: