Redactia.ro
Home » Știri » Obiceiul de care nu putem scăpa, dar care duce la boli grave. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Vă rog frumos, nu faceți niciodată lucrul acesta!”

Obiceiul de care nu putem scăpa, dar care duce la boli grave. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Vă rog frumos, nu faceți niciodată lucrul acesta!”

Prof. dr Alexandru Vlad Ciurea ridică un semnal de alarmă în ceea ce privește un obicei pe care cu toții îl facem, fără a ține cont de repercursiuni. Iată toate detaliile!

Obiceiul de care nu putem scăpa, dar care duce la boli grave

Prof. dr Alexandru Vlad Ciurea a explicat, ridicând un semnal de alarmă, persoanele care dorm cu telefonul lângă cap se expun la boli grave ale creierului. Totodată, a mai punctat faptul că tot mai mulți copii devin dependenți de telefoane.

„La început este fenomenul de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. Și apoi fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil.

După cum suntem dependenți de anumite droguri, această telefonie devine un drog. Și copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!”, a explicat medicul.

Prof. dr Alexandru Vlad Ciurea: „Vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!”

Neurochirurgul spune că trebuie să avem mare grijă asupra radiațiilor pe care telefonul mobil le emite:

„Telefonul emite radiații, este dovedit. Și sunt tot felul de experimente, nu are rost să le amintim pe toate. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină, putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. Iar în niciun caz, vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!”, a mai spus medicul Vlad Ciurea în emisiunea Neața, cu Răzvan și Dani.

„Lăsați telefonul! Vă treziți, inspirații aer, faceți câteva mișcări de gimnastică, beți un pahar cu apă, după cafeluță vă gândiți la telefonul mobil”, a mai adăugat acesta.  

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: