Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Obiceiuri de Crăciun pe care mulți nu le cunosc. Ce înseamnă dacă ai vărsat vin pe masă

Obiceiuri de Crăciun pe care mulți nu le cunosc. Ce înseamnă dacă ai vărsat vin pe masă

Crăciunul reprezintă una dintre cele mai semnificative sărbători din an, marcând nașterea Domnului Iisus Hristos. Această perioadă aduce cu sine o multitudine de tradiții și superstiții care au fost transmise din generație în generație în rândul românilor și sunt respectate cu o devoțiune aparte.

Copiii se bucură de cadouri, iar adulții sunt atent la respectarea unor reguli nescrise, transmise cu grijă de strămoși. De departe una dintre cea mai așteptată sărbătoare din an este Crăciunul, un moment în care familia se întâlnește la aceeași masă și petrece momente frumoase împreună

Ce înseamnă dacă verși vin pe masă de Crăciun

Potrivit unor superstiții vechi, vărsarea vinului pe masă în timpul sărbătorilor de Crăciun aduce noroc. De asemenea, greșelile neintenționate, precum vărsarea cutiei cu chibrituri sau oferirea de pomană, sunt considerate semne de prosperitate în anul următor.

Gospodinele sunt sfătuite să evite spălarea rufelor în perioada 24-28 decembrie, zile notate în calendar cu cruce roșie. Se consideră că aceste zile sunt consacrate odihnei și respectului față de sărbători, fiind un păcat să te ocupi de activități casnice precum spălarea, călcatul sau curățenia.

O altă superstiție comună este legată de vremea din ziua de Crăciun. Tradiția spune că dacă ninge în această zi, Paștele va aduce vreme frumoasă și caldă. Un cer senin în ziua de Crăciun prevestește un an roditor și plin de noroc.

Alte tradiții și superstiții de Crăciun

Ceilalți români care au ales să își decoreze casele cu crenguțe de vâsc au căutat astfel să asigure norocul în anul 2023. Se mai spune că cei care se sărută sub crenguța de vâsc în noaptea de Ajun vor cunoaște fericirea în dragoste. Consumul unui măr în Ajunul Crăciunului este și el considerat un gest aducător de sănătate pentru anul care urmează.

O altă tradiție specifică Crăciunului este legată de lumânările aprinse în noaptea de Ajun. Acestea trebuie să ardă până se sting singure, iar în această lumină specială se creează o atmosferă aparte, plină de mister și solemnitate.

Pe de altă parte, există și superstiții care avertizează împotriva cântatului colindelor în alte perioade ale anului. Se spune că aceasta atrage spirite rele, iar tradiția cântatului colindelor ar trebui păstrată exclusiv pentru perioada Crăciunului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: