Redactia.ro
Home » Știri » Obiceiurile care îți distrug creierul. Oprește-te din a face asta, ca să previi apariția Alzheimerului!

Obiceiurile care îți distrug creierul. Oprește-te din a face asta, ca să previi apariția Alzheimerului!

Obiceiurile care îți distrug creierul. Oprește-te din a face asta, ca să previi apariția Alzheimerului!

Este important să avem grijă de creierul nostru, pentru că el controlează întreaga activitate a întregului organism. Chiar dacă mergem periodic la medic și ne asigurăm că nu avem probleme de sănătate, se pare că nu este suficient. Există o mulțime de activități toxice, la care ar trebui să renunțăm dacă vrem să evităm complicațiile. Aceste obiceiuri ne fac numai rău!

Obiceiurile care ne afectează creierul

Anumite obiceiuri care țin strict de stilul nostru de viață au o mare legătură și cu sănătatea creierului nostru, organul de care ar trebui să avem cea mai mare grijă. Atenție la tot ce faci, pentru că o alterare timpurie a creierului duce, în timp, la dezvoltarea bolii Alzeihmer, una dintre cele mai de temut afecțiuni ale momentului.

Una dintre cele mai nocive activități este STRESUL. Se știe deja că stresul este o stare de care scăpăm cu greu, dar despre care ar trebui să știm că este foarte periculoasă. Afectează creierul într-o foarte mare măsură, astfel încât chiar poate să îi reducă dimensiunile. Mai exact, reduce materia cenușie din zona cerebrală.

Vești rele pentru iubitorii de dulciuri: creierul are de suferit din cauza zahărului! Specialiștii de la Universitatea din California au ajuns la concluzia că dietele bogate în zahăr afectează plasticitatea neuronală, care afectează, în timp, producerea de amintiri. Mai exact, crește riscul de apariție a Alzheimerului.

Cum scapi de Alzheimer la bătrânețe

Supraalimentarea este și ea un obicei la care ar trebui să renunțăm. Când hrana este prea multă și lipsită de nutrienţi esenţiali, de vitamine şi minerale, ajungem să ne îngrășă, iar creierul rămâne nehrănit, pentru că nu primește ce are nevoie.

Multitaskingul este și el nociv pentru creier, deși este bine să fim descurcăreți și să facem mai multe deodată. Studiile arată că multitaskingul îți omoară productivitatea și afectează sănătatea creierului. De altfel, oamenii care vor să facă mai multe lucruri deodată au probleme cu concentrarea și memoria.

Deshidratarea este și ea o problemă majoră pentru creieri, organismul nostru fiind alcăuit din 70% apă. Cercetările au arătat că impactul deshidratării afectează funcţii precum cea de rezolvare a problemelor complexe, coordonare și chiar nu ne mai permite să ne concentrăm asupra lucrurilor banale.

O serie de studii care s-au făcut au arătat efectele nocive ale fumatului, printre care se numără și probleme ale creierului. Fumatul distruge membrana celulelor și chiar subţiază cortexul cerebral care are un rol cheie în vorbire, memorie şi percepţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: