Redactia.ro
Home » Stil de viață » Obiectul din bucătărie care îți amenință sănătatea fără să fi conștient de asta. Ce ai de făcut

Obiectul din bucătărie care îți amenință sănătatea fără să fi conștient de asta. Ce ai de făcut

Ce obiect să nu lași niciodată noaptea pe masa din bucătărie. Aduce și ghinion, și sărăcie

Obiectul din bucătărie care îți amenință sănătatea fără să fi conștient de asta. Iată ce ai de făcut!

Obiectul din bucătărie care îți amenință sănătatea fără să fi conștient de asta

Mulți oameni consideră că siguranța și sănătatea lor sunt garantate atunci când se află în confortul propriei case, în special în bucătărie, unde gătesc și pregătesc alimente pentru ei și familia lor. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de existența unui obiect aparent inofensiv care poate deveni o sursă majoră de microbi și poate pune în pericol sănătatea lor – prosopul de bucătărie. Acest obiect de uz casnic comun, pe care îl folosim zilnic pentru a ne șterge mâinile și vasele, poate fi un focar de bacterii periculoase, care ne pot îmbolnăvi fără să ne dăm seama.

Potrivit cercetătorilor americani, prosopul de bucătărie conține o cantitate semnificativă de microbi, inclusiv bacteria E.coli, una dintre cele mai periculoase bacterii pentru sănătatea umană. În funcție de nivelul de contaminare, prosopul de bucătărie poate conține mai mulți microbi decât chiar vasul de toaletă. Acești microbi pot cauza infecții intestinale și pot avea consecințe grave pentru sănătatea noastră.

De obicei, tulpinile de Escherichia coli prezente pe prosopul de bucătărie nu sunt periculoase pentru oameni, însă unele dintre ele pot produce toxine care determină apariția diareei și a crampele abdominale. În cazurile grave, aceste bacterii pot afecta rinichii, sângele și sistemul nervos central, având consecințe grave asupra sănătății noastre.

Un studiu recent a arătat că mulți oameni nu acordă suficientă atenție igienei personale în bucătărie și se usucă pe mâini în grabă, contribuind astfel la proliferarea bacteriilor pe prosopul de bucătărie. Astfel, după aproximativ două zile, dacă ne ștergem din nou mâinile cu acest prosop, există șanse mai mari de a ne infecta cu Escherichia coli decât dacă am introduce mâna în vasul de toaletă. Este un aspect șocant și înfricoșător, dar este o realitate pe care mulți oameni o ignoră.

„Mulţi oameni se spală în fugă pe mâini, astfel încât atunci când

se şterg pe prosop, de fapt îl umplu de bacterii. După aproximativ două zile, dacă se şterg din nou pe mâini cu acest prosop, şansele de a se infecta cu Escherichia coli sunt mai mari decât dacă bagă mâna în vasul de toaletă”, au afirmat cercetătorii, relatează Impact.

Igienă în bucătărie

Pentru a ne proteja sănătatea și a preveni riscul de îmbolnăvire cauzată de prosopul de bucătărie, este important să luăm măsuri de dezinfectare adecvate:

1. Spală toate prosoapele de bucătărie în mașina de spălat, utilizând un detergent de vase sau unul antibacterian. Optează

pentru o temperatură ridicată, de preferat 60 de grade Celsius, pentru a distruge majoritatea bacteriilor.

2. Adaugă înălbitor fără clor pentru o dezinfectare suplimentară. Asigură-te că detergentul folosit este potrivit pentru rufe colorate, dacă prosoapele tale de bucătărie sunt colorate.

3. Uscă prosoapele în aer liber sau într-un uscător la o temperatură ridicată. Acest lucru va ajuta la eliminarea bacteriilor rămase.

4. Schimbă regulat prosoapele de bucătărie pentru a preveni răspândirea bacteriilor în bucătărie. Este recomandat să le speli cel puțin o dată pe săptămână sau ori de câte ori observi că sunt murdare sau contaminate.

Este esențial să fim conștienți de importanța igienei în bucătărie și să acordăm o atenție deosebită prosopului de bucătărie. Ignorarea acestui aspect poate duce la îmbolnăviri și poate pune în pericol sănătatea noastră și a celor dragi nouă. Prin respectarea regulilor de igienă și dezinfectare corespunzătoare, putem reduce riscul de îmbolnăvire și ne putem bucura de o bucătărie sigură și sănătoasă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: