Redactia.ro
Home » Știri » Obligatoriu pentru toți cei care stau la bloc! Legea se schimbă, OFICIAL se dau amenzi

Obligatoriu pentru toți cei care stau la bloc! Legea se schimbă, OFICIAL se dau amenzi

În ultima vreme au avut loc tot mai multe schimbări și au apărut o mulțime de noutăți în plan legislativ. Aflăm acum că a apărut o nouă lege, care îi vizează pe cei care locuiesc la bloc. Este complet obligatoriu și nerespectarea ei aduce amenzi usturătoare.

Schimbare drastică pentru cei care stau la bloc

Dacă repartitoarele au fost doar o recomandare până acum, ele devin, însă, obligatorii de anul acesta. Inițial, montarea acestora trebuia să aibă loc până la finalul anului trecut, dar Parlamentul a stabilit că noul termen limită este 31 Decembrie 2023. Astfel, un avantaj pentru cei care vor să se supună legii, dar încă nu erau deciși.

Vezi și: S-a dat lege: angajatorul tău este OBLIGAT să-ţi majoreze salariul. Pentru care români e valabil. Vezi dacă eşti pe listă!

Astfel, până la finalul anului, fiecare apartament, care nu are centrală proprie, trebuie să instaleze repartitoare de gaze. Lunar, citirea va fi de aproximativ 15 lei, bani care ajung la firma ce se ocupă de înregistrarea datelor.

“Montarea repartitoarelor de către asociațiile de proprietari nu s-a realizat deoarece beneficiile acestora nu sunt încă clare. USR a depus, prin urmare, încă un amendament pentru amânarea obligației montării repartitoarelor până la 31 decembrie 2023, amendament adoptat de Parlament.”, declară deputata USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii, conform unui comunicat de presă.

Amenzile sunt usturătoare și ajung chiar si la 1000 de lei pentru cei cu apartamente mari. Amenzile se calculează în funcție de numărul camerelor, de cel al caloriferelor. Astfel, amenzile pentru garsonieră vor mai mai mici decât amenzile pentru apartamentele cu trei sau cu patru camere.

Repartitoarele aduc facturi mai mici

Atașarea repartitoarelor este costisitoare, dar economiile ulterioare sunt mult mai mari. Prețul unui astfel de dispozitiv este de 100 de lei, dar este nevoie de unul pentru fiecare încăpere, fie că este dormitor, baie sau hol. Per total, într-un apartament cu două camere, vei ajunge să plătești aproximativ 500 de lei, plus costurile celor care se ocupă de montaj.

Toți cei care au apartamente trebuie să știe că facturile lor vor fi mai mici imediat. În cazul blocurilor fără repartitoare, prețul total se împarte la apartamente. În schimb, dacă ai repartitoare, vei plăti exact cât consumi, fără a mai suporta pierderile de energie de pe scară. Facturile scad imediat, totul este să ne adaptăm legislației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: