Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ochiul Beiului, lacul ce vindecă orice formă de depresie

Ochiul Beiului, lacul ce vindecă orice formă de depresie

GALERIE FOTO (2) Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este situat în Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei, la o altitudine de 310 metri.

Ceea ce este uimitor este faptul că, acest lac nu îngheață niciodată, temperatura apei rămânând constantă tot timpul anului, între 4 și 8 grade Celsius. Din acest motiv, păsările migratoare, stârcii cenușii ori rațele sălbatice, în loc să plece toamna spre țările calde, rămân aici peste iarnă.

Legenda acestui lac fascinant

Legenda spune că la Lacul Ochiul Beiului, în noaptea de Sânziene, în jurul acestuia se strâng ielele, care sunt foarte frumoase şi care îi vrăjesc pe bărbaţi prin farmecul lor.

Lacul, însă, s-a format după ce, în urmă cu câteva sute de ani, fiul unui renumit bei ce domnea asupra ţinutului, în timp ce se afla la vânătoare, s-a îndrăgostit de fiica unui păstor. Acest lucru nu a fost pe placul beiului, fapt pentru care a ordonat ca fata să fie omorâtă. De atâta amărăciune, fiul beiului a vărsat atâtea lacrimi, încât a umplut lacul ce astăzi îi poartă numele, dar şi culoarea ochilor tânărului. Disperat că fata nu mai poate fi readusă la viaţă, fiul beiului şi-a pus, în acelaşi loc, şi el capăt zilelor. De altfel, lacul are forma unui crater oval sau a unui ochi cu diametrul de circa 20 metri.

Ochiul Beiului
Ochiul Beiului

Traseu montan unic în Europa

Lacul este poziționat aproape de cele trei cascade ale râului Beușnița, rezervația naturală cu același nume, iar împrejurimile sălbatice, ca și ruinele cetății medievale Ilidia din apropiere, constituie unele dintre cele mai frumoase puncte turistice din Banat.

Pentru a ajunge la lac, trebuie străbătut traseul care te duce prin pădurile din împrejurimi. Anotimpul cel mai favorabil pentru a fi vizitat, este primăvara, când pădurile sunt în plină înflorire, iar cascadele nu au nicio urmă de secetă.

Transparența apei în care se oglindesc pădurea de brazi și cerul, culoarea turcoaz a lacului, aproape ireală, fac din acesta un loc de poveste. În zonă, se spune că, dacă fiecare român ar trece măcar o dată pe an să viziteze lacul Ochiul Beiului, ar fi mult mai sănătos, iar depresia ar fi inexistentă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: