Redactia.ro
Home » Știri » Octavian Vintilă, o legendă veșnic vie a sportului românesc. Comentatorul RRA s-a stins din viață

Octavian Vintilă, o legendă veșnic vie a sportului românesc. Comentatorul RRA s-a stins din viață

GALERIE FOTO (4) Sursă foto: Asociația Steliștilor 1947

Familia sportului românesc este în doliu după vestea tragică a pierderii unui mare comentator sportiv. Sâmbătă dimineața, Radio România Actualități a anunțat decesul lui Octavian Vintilă, un nume emblematic în lumea sportului românesc, care s-a stins din viață vineri, la vârsta de 86 de ani.

Cu moartea lui Octavian Vintilă, sportul românesc pierde nu doar un profesionist desăvârșit, ci și o inimă pasionată și devotată. Contribuțiile sale rămân vii în amintirea noastră, iar legenda sa va continua să trăiască în inimile tuturor iubitorilor de sport din România.

Întreaga viață de dedicată sportului

Octavian Vintilă nu a fost doar un jurnalist sportiv, ci și un fost sportiv de performanță la scrimă. Născut la Ploiești, pe 22 iunie 1938, el și-a început cariera în scrimă la CS Petrolul, sub îndrumarea antrenorului Ion Popescu, pentru ca mai târziu să se alăture echipei Steaua București. A fost un campion desăvârșit, câștigând titlul național la individual în 1968 și 1969 și obținând numeroase victorii la nivel de echipă.

Cu toate acestea, Octavian Vintilă nu s-a oprit aici. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, reprezentând cu mândrie culorile României la Tokyo în 1964 și la Munchen în 1972. În timpul său ca sportiv de performanță, a ajutat echipa României să obțină o remarcabilă clasare pe locul 4 în proba pe echipe la Olimpiada din 1972.

Contribuția remarcabilă în jurnalismul sportiv

După retragerea din activitatea competițională, Octavian Vintilă a rămas profund implicat în lumea sportului. A devenit arbitru internațional de scrimă și a ocupat funcția de vicepreședinte al Federației Române de Scrimă timp de 25 de ani. În plus, a lucrat la biroul de presă al clubului Steaua, colaborând îndeaproape cu regretatul Cristian Țopescu. Cariera sa în jurnalismul sportiv este una de invidiat. Octavian Vintilă a devenit unul dintre cei mai respectați comentatori sportivi din România.

A comentat șase ediții ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediția din 1976, captivând milioane de ascultători cu pasiunea și cunoștințele sale. Prin munca sa, Octavian Vintilă a fost un adevărat ambasador al sportului românesc. A fost președintele Asociației Presei Sportive din România și a primit recunoașterea pentru contribuțiile sale semnificative, fiind ridicat la gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciul Credincios”. Spre surprinderea tuturor, comentatorul sportiv a ajuns chiar și în arest în 2009 din cauza unei doze de Coca-Cola.

„Ei erau cei mai buni din lume, dupa 15 meciuri aveau 15-0, iar după ultimul duel, al meu, s-a terminat 15-1, eu fiind singurul care am reușit să câștig. După meci, campionul mi-a oferit o Coca Cola, care mi-a plăcut și am luat-o acasă. Pe tren, șeful delegației noastre, unul Iacobini, un securist, evident, mi-a descoperit sticla în bagaj și mi-a confiscat-o. Coca Cola era considerată „băutura sportului capitalist”. Eu eram și soldat la acea vreme, când am ajuns la București am fost dus în garnizoana Uranus și băgat la arest.”, povestea Octavian Vintilă în urumă cu mulți ani pentru ProSport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: