Redactia.ro
Home » Știri » Oficial! Masca de protecție este obligatorie pe plajă, de 1 mai și de Paște. Cluburile rămân închise

Oficial! Masca de protecție este obligatorie pe plajă, de 1 mai și de Paște. Cluburile rămân închise

Plaja

Oficial! Masca de protecție este obligatorie pe plajă, de 1 mai și de Paște. Autoritățile au anunțat că sunt așteptați 35.000 de turiști, începând de vineri, în stațiunile Mamaia și Vama Veche pentru a petrece 1 Mai și Paștele pe litoral. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie și pe plajă. Totodată, discotecile și cluburile rămân închise, iar petrecerile se vor încheia la ora 22.00.

Oficial! Masca de protecție este obligatorie pe plajă, de 1 mai și de Paște. Cluburile rămân închise

Oficial! Masca de protecție este obligatorie pe plajă, de 1 mai și de Paște. Se pare că turiștii de la mare nu vor scăpa nici de această dată de purtarea măștilor de protecție. Autoritățile din Constanța au anunțat că, începând de vineri sunt așteptați 35.000 de turiști pe litoral.

Totodată, aceștia vor fi obligați să poarte măștile de protecție și pe plajă. „În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare” a precizat sectretarul de stat în ministerul Economiei, Paul Ene. Însă, autoritățile le vor permite celor care intră în mare să renunțe la masca de protecție. „Încercăm pe cât posibil să le explicăm oamenilor că trebuie să respecte indicaţiile salvamarilor. Atunci când e marea montată, trebuie să nu intre în apă, iar în cazul în care o vor face, să nu intre în panică, să caute să reziste cât mai mult la suprafaţă pentru a putea fi recuperat”, a declarat şeful scafandrilor din cadrul ISU Dobrogea, Marian Ciulei.

Cluburile și discotecile rămân închise

Marți, premierul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au avut o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, în contextul pregătirilor pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că discotecile și cluburile rămân închise în sezonul estival. De asemenea, oamenii nu vor avea de declarație pe proprie răspundere în noaptea de 1 spre 2 Mai în intervalul 20.00-05.00. „Hotărârea CNSU este cât se poate de clară. Masca este obligatorie, distanțarea obligatorie, autorizați ce considerați dumneavoastră atât în interior cât și în exterior, apropo de solicitarea Arhiepiscopiei, dar doar cu mască și distanțare. Nu este nevoie de declarație în noaptea de 1 spre 2 Mai în intervalul 20.00-05.00 dimineața. Agenții economici își închid activitatea conform hotărârii CNSU. Cluburile, discotecile sunt închise în această perioadă. Cu toții ne dorim să ajungem la acea normalitate dar nu putem să o atingem decât cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Vă rog să solicitați în această perioadă, dacă considerați că este nevoie, sprijin din partea structurilor noastre din regiune pentru că știm că aveți o persiune foarte mare pe litoral”, a precizat Lucian Bode.

Petrecerile vor ține până la ora 22.00. Deși vara trecută tinerii au rămas pe plajă pe timpul nopții, anul acesta, autoritățile au anunțat că le vor face față, având suficiente forțe de poliție și jandarmerie. Acestea vor fi dispuse pe raza localității Vama Veche, având alături și suficiente echipe de intervenție. Restaurantele pot primi clienți și în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia și 30% în Vama Veche.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: