Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru turiști! Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE

Vești bune pentru turiști! Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE

Vești bune pentru turiști! Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE

Grecia a anunțat ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum pentru turiştii din Uniunea Europeană,  care sunt Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite.

Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE și alte cinci țări

Grecia anunță că nu va mai exista carantina obligatorie și că aceasta va fi ridicată pentru zborurile ”ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care ”sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”.

Anunţul survine în contextul în care Grecia se confruntă cu un vârf la pandemiei, cu zeci de morţi şi peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi. Locuitorii din Grecia sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive „esenţiale” (familiale sau profesionale).

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte ”restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”, a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

În afară de carantina de şapte zile obligatorie până acum, turiştii care ajung în prezent în Grecia trebuie să arate un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore. Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să plănuiască o vacanță în Grecia

Grecia a luat decizia de a deschide sezonul turistic! Au fost concepute câteva reguli pentru ca oamenii să fie în siguranță și totul să decurgă bine. Potrivit ministrul turismului totul se va întâmpla în deplină siguranță, iar în acest sens a fost conceput un plan care o să fie urmat cu strictețe. Harry Theocharis, ministrul turismului din Grecia, a declarat că deschiderea sezonului turistic va avea loc în data de 14 mai, iar pentru siguranța turiștilor a fost dezvoltat un plan care are cinci linii de apărare.

”Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului. Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător. Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”, a declarat Harry ministrul Theocharis.

Turiștii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului coronavirus la sosirea lor.

  • Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.
  • Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.
  • Vaccinarea lucrătorilor din domeniul Horeca, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.
  • Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: