Redactia.ro
Home » Știri » Grecia își redeschide granițele pentru turiști. Când ar urma să fie ridicată carantina

Grecia își redeschide granițele pentru turiști. Când ar urma să fie ridicată carantina

Grecia ia primele măsuri de relaxare și își redeschide granițele pentru turiști. Oficialii eleni vor să ridice, începând cu 19 aprilie, cerinţa intrării în carantină pentru turiştii veniţi din celelalte ţări ale Uniunii Europene, după primele informații transmise de guvernul de la Atena.

Grecia intenţionează să ridice începând de luni condiţia intrării în carantină timp de şapte zile pentru turiştii din celelalte ţări ale Uniunii Europene.

Însă ca să poată intra în vigoare, planul guvernului de la Atena trebuie să fie aprobat de experţii epidemiologi, a anunțat cotidianului grec Kathimerini.

Condiţia prealabilă este ca turiştii respectivi să fie vaccinaţi complet sau să aibă un test PCR actual cu rezultat negativ. Unii dintre cei sosiţi pot face obiectul testării aleatorii, transmite Agerpres.

Pe teritoriul Greciei, turiştii trebuie să respecte regulile introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care purtarea măştii care să acopere gura şi nasul.

Iniţial, Atena intenţiona să anunţe începerea sezonului turistic la 14 mai şi să ridice la acea dată condiţia carantinării. Această cerinţă va fi ridicată şi pentru călătorii veniţi din Israel, SUA, Regatul Unit, Serbia şi Emiratele Arabe Unite.

Autorităţile oficiale de la Atena au raportat joi 3.089 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 1.000 mai puţine decât în ziua precedentă.

Grecia, nou termen pentru deschiderea granițelor pentru turiști

În urmă cu câteva zile, ministrul român al Economiei, Claudiu Năsui, anunța că ridicarea restricțiilor pentru turiștii români va avea loc vineri, 16 aprilie.

Mai exact, Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a anunțat la începutul săptămânii în curs că Grecia își va deschide granițele începând de vineri, 16 aprilie.

„Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a declarat luni, 12 aprilie, ministrul Claudiu Năsui, potrivit Digi 24.

Însă se pare că autoritățile de la Atena doresc să fie mai prudente, iar noul un nou termen pentru ridicarea carantinei în cazul turiştilor veniţi din celelalte ţări UE este de 19 aprilie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: