Redactia.ro
Home » Știri » Grecia dă startul sezonului turistic! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să plănuiască o vacanță aici

Grecia dă startul sezonului turistic! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să plănuiască o vacanță aici

Grecia dă startul sezonului turistic! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să plănuiască o vacanță aici

Grecia a decis deschiderea sezonului turistic! Potrivit ministrul turismului totul se va întâmpla în deplină siguranță, iar în acest sens a fost conceput un plan care o să fie urmat cu strictețe.

Grecia dă startul sezonului turistic

Chiar dacă suntem în al treilea val al pandemiei, iar oamenii continuă să se îmbolnăvească cu virusul care a schimba lumea, Grecia a luat decizia de a deschide sezonul turistic. Au fost concepute câteva reguli pentru ca oamenii să fie în siguranță și totul să decurgă bine.

Potrivit ministrul turismului totul se va întâmpla în deplină siguranță, iar în acest sens a fost conceput un plan care o să fie urmat cu strictețe. Harry Theocharis, ministrul turismului din Grecia, a declarat că deschiderea sezonului turistic va avea loc în data de 14 mai, iar pentru siguranța turiștilor a fost dezvoltat un plan care are cinci linii de apărare.

”Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului. Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător. Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”, a declarat Harry ministrul Theocharis.

Harry Theocharis a mai spus că, pentru a deschide sezonul în siguranță, ministerul pe care îl conduce implementează un plan care are cinci linii de apărare:

  • Turiștii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului coronavirus la sosirea lor.
  • Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.
  • Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.
  • Vaccinarea lucrătorilor din domeniul Horeca, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.
  • Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au primit cele două doze de vaccin. De la începutul pandemiei, Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese.

Grecia și Spania vor primi anul acesta doar turiști vaccinați anti-Covid

Ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a declarat că ţara sa insistă, pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor.

”Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus. Arancha Gonzalez a mai precizat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial, adăugând că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, ”putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

”Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: