Redactia.ro

Ogică, “spaima loteriei” a vrut carieră în fotbal! Luțu s-a distrat cu el

Ogică, “spaima loteriei” a vrut carieră în fotbal

Ogică, “spaima loteriei”, a vrut carieră în fotbal. Puțini știu ce s-a întâmplat în urmă cu destul de mulți ani. Înainte de a deveni celebru din cauza scandalului cu loteria, Stelian Ogică a cochetat o perioadă bună cu fotbalul. 

Ion „Liță” Dumitru a povestit la Digi Sport un episod absolut fantastic, care a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani, pe vremea când era antrenor la FC Național. Atunci, Stelian Ogică a venit la Liță Dumitru și a încercat să-l impresioneze pentru a prinde un loc în echipă.

„Nu mi-am bătut joc de el Ogică. A venit la mine şi mi-a zis că el vrea să devină fundaş central la Progresul. I-am zis: „Alt post nu găseşti şi tu, ceva mai lejer?” La care el: ‘Nu, şi ca să-ţi dovedesc, dă-mi-l pe Luţu’. Bă, eşti prost la cap? A venit la munte, la Buşteni, acolo la o miuță i l-am dat pe Luţu. I-a făcut menisc, l-a luat ambulanţa. S-a săturat de fotbal după faza asta”, a declarat Liță Dumitru, la Digi Sport Matinal.

Episodul a fost povestit în urmă cu ceva ani chiar de unul dintre protagoniștii fazei, Ionuț Luțu. Acesta își amintea că Ogică a fost foarte dezamăgit când a aflat că trebuie să se antreneze cu el. I-ar fi zis antrenorului:”Mi-l dai pe ăsta mic. Cred că nu mă vrei la echipă. Îți bați joc de mine”. Liță Dumitru l-a asigurat că după ce termină cu Luțu îi va găsi un jucător mai mare. Nu a mai fost însă cazul. Stelian Ogică nu s-a mai întors niciodată.

Stelian Ogică a jucat fotbal înainte de 1989

Stelian Ogică a jucat o perioadă la FC Olt Scornicești, pe postul de mijlocaș defensiv. A trecut și pe la Flacăra Moreni sau FC Olt. În 1998 a ocupat chiar funcția de director sportiv al clubului Foresta Fălticeni. Înainte de 1989 se spune că ar fi fost chiar implicat în încercarea de a-l aduce în țară pe Miodrag Belodedici. Episodul nu a fost confirmat niciodată de Belodedici, care a spus că s-au întâlnit în Belgrad, dar întâmplător. În 1988, Belodedici a fugit în fosta Iugoslavie, iar Ogică ar fi fost trimis să-l convingă pe fostul stelist să revină în România. Nici în arhivele fostei securități se pare că această poveste nu apare.

Citește și: Echipa de rugby a Africii de Sud a dus trofeul acasă! Primire triumfală!

Loading...