Redactia.ro
Home » Monden » Olguța Berbec, noi detalii din procesul cu Niculina Stoican: „Cred că nu fac bine niciuneia dintre noi”

Olguța Berbec, noi detalii din procesul cu Niculina Stoican: „Cred că nu fac bine niciuneia dintre noi”

Olguța Berbec, noi detalii din procesul cu Niculina Stoican: „Cred că nu fac bine niciuneia dintre noi”

Două interprete de muzică popular, foarte îndrăgite în țara noastră, s-au prezentat în sala de judecată, de la Tribunalul București pentru a dezbate o problemă de care interpreta Olguța Berbec este foarte măcinată, plagiatul muzical. Iată noi detalii din proces!

Olguța Berbec, noi detalii din procesul cu Niculina Stoican

Olguța Berbec a dezvăluit noi detalii din procesul aprig cu Niculina Stoican, colega ei de breaslă:

„Sunt într-o situație ciudată cu Niculina Stoican. Avem un proces pe rol, pe care eu l-am intentat, doarece în 2021 ea a lansat un cântec așa-zis nou, dar a cărui linie melodică îmi aparține 100%, încă din 2016. Nu m-ar fi deranjat dacă îl cerea sau, cel puțin, specifica proveniența, ba mai mult, mi-a făcut o notificare YouTube în care dorea ștergerea cântecului meu din mediul online, pe motiv că dânsa este autoarea. Practic, de aici a fost obligatoriu procesul, pentru că YouTube-ul a cerut stabilirea originii piesei în instanță.

Nu am dorit această situație, nici nu mă face fericită, dimpotrivă. Procesul se judecă, se amână și durează deja de mult timp. Mie nu-mi mai trebuie nicio clarificare sau concluzie. În momentul interogatoriului la care am fost prezente amândouă împreună cu avocații, Niculina Stoican a recunoscut, întrebată fiind de judecător, că piesele sunt identice. Sau, cu alte cuvinte, a recunoscut că a furat.

Între timp, procesul și comentariile pe acest subiect merg înainte și cred că nu fac bine niciuneia dintre noi”, a explicat cântăreața pentru revista VIVA. 

Ce au spus magistrații?

Cele două soliste au fost puse față în față de către magistrați și au fost interogate cu privire la piesa „Dragoste veche și nouă”.  Olguța a susținut că dacă Niculina Stoican ar fi rugat-o să-I dea și ei linia melodică de la piesă, i-ar fi dat-o cu mare drag. Niculina nu a recunoscut plagiatul și a susținut, dar a susținut că linia melodică preluată de ea este cu adevărat „culeasă din folclor”.

Piesa Niculinei se intitulează „Iar mi-e dor de Mehedinți”,  are alt titlu, alte versuri, dar linia melodică este asemănătoare piesei Olguței după cum a recunoscut chia rea.

Atmosfera din sala de judecată a fost încordată, iar interogatoriul la care a fost supusă acuzata a fost destul de stresant și obiectiv, potrivit Click!”.

Olguța a depus deasemenea în instanță, dovezi prin care se arată autenticitatea piesei pe care a compus-o. Cel mai important aspect este acela că melodia „Dragoste veche și nouă” este înscrisă, din anul 2015, la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, unde interpreta apare ca autor al liniei melodice și a versurilor, primind în prezent bani din drepturile de difuzare a acesteia.

Niculina Stoican s-a apărat în fața acuzațiilor aduse și a spus chiar că nu ar fi  auzit niciodată piesa Olguței Berbec, iar piesa pe care o interpretează ea îi aparține și este culeasă din folclor. Totuși, la întrebarea magistratului „Sunteți de acord că linia dumneavoastră melodică e identică cu cea a piesei  Olguței Berbec?”,  Niculina a recunoscut că „Da”, mai explică sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: