Iată rețeta de omletă a lui chef Florin Dumitrescu! Ai nevoie de 5 ouă și de un ingredient secret.
Omleta specială a lui chef Florin Dumitrescu
Omleta specială preparată de bucătarul Chef Florin Dumitrescu nu este altceva decât o delicioasă omletă japoneză, care este considerată una dintre cele mai apreciate rețete pentru micul dejun. Cu toate că această omletă este puțin mai complicată decât cea tradițională, rezultatul final este unul de-a dreptul savuros. Secretul acestei rețete constă într-un ingredient special pe care celebrul bucătar îl folosește pentru a-i oferi preparatului culinar o savoare aparte.
Tamagoyaki, cunoscută și sub numele de omletă japoneză, este un preparat spectaculos și complex, ce necesită multă îndemânare și atenție la detalii. Cu toate acestea, efortul depus în prepararea ei merită pe deplin, deoarece aspectul său pufos și gustul său unic o fac deosebită. Această omletă poate fi servită însoțită de sosuri picante și cașcaval sau sosuri dulci, conform rețete.ușoare.info.
Ingredientul secret pe care îl folosește chef Florin Dumitrescu pentru omleta japoneză
Chef Florin Dumitrescu utilizează un ingredient secret pentru a obține cea mai gustoasă omletă, care o face să fie unică și delicioasă. Mai exact, acesta adaugă o linguriță de zahăr în compoziția preparatului culinar, ceea ce poate părea neobișnuit pentru o omletă tradițională.
Pentru a pregăti această omletă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, sare, o linguriță de zahăr, unt sau ulei.
În primul rând, trebuie să separați albușurile de gălbenușuri și să adăugați un vârf de linguriță de sare în fiecare vas. Apoi, bateți gălbenușurile cu zahăr și adăugați albușurile bătute cu mixerul, până când acestea devin ferme. Tigaia trebuie unsă cu unt sau ulei, iar apoi se adaugă gălbenușurile, care se gătesc la foc mic până când se prind la suprafață. Ulterior, se adaugă albușurile și se acoperă tigaia cu un capac timp de cinci minute.
Dacă doriți să preparați Tamagoyaki dintr-unul sau două ouă, va trebui să prăjiți mai întâi gălbenușurile, apoi să adăugați albușul în mijloc și să rulați gălbenușurile pentru a acoperi albușul. După ce este gata, transferați omleta pe un platou și o puteți tăia în jumătate sau în mai multe felii, asemenea unui tort pufos. Dacă doriți să o prăjiți pe ambele părți, puteți alege să o gătiți, atât pe-o parte, cât și pe cealaltă.
Pentru a obține o textură și mai pufoasă, puteți presăra omleta cu cașcaval înainte de a o așeza pe platou.
Sursa foto: Arhivă