Redactia.ro
Home » Știri » OMS avertizează populația: Efectele pandemiei se vor resimți și în deceniile viitoare

OMS avertizează populația: Efectele pandemiei se vor resimți și în deceniile viitoare

efectele pandemiei OMS

La șase luni de la începutul pandemiei, Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății s-a reunit. Aceștia au subliniat importanța unui răspuns care să fie global cu privire la pandemia de covid – 19.

Efectele virusului se vor resimți câteva decenii

Comitetul de urgență al organizației recomandă de asemenea că OMS să accelereze cercetările referitoare la virusul încă necunoscut. De asemenea, un aspect important, cerut de Comitetul de urgență este clarificarea modurile de transmitere a viruslui și potențialele mutații.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, vineri, că ”această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni”.

Explicația OMS-ului pentru numărul uriaș de cazuri

Numărul uriaș al cazurilor de coronavirus din unele ţări este rezultatul nerespectării restricţiilor antiepidemice de către tineri. În condiţiile în care în emisfera nordică este vară acest lucru este mai greu de realizat, a anunțat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Dovezile sugerează că recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţiile de presă Reuters şi Adnkronos.

Ce spune despre tineri directorul OMS

Am mai spus acest lucru şi îl vom mai spune: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infecaţi, pot muri, pot transmite virusul altor persoane. De aceea, tinerii trebuie să respecte aceleaşi măsuri de precauţie pentru a se proteja ei înşişi şi a-i proteja şi pe ceilalţi”, a subliniat directorul OMS.

Comitetul de urgenţă este compus din din 18 membri şi 12 consilieri. Noul coronavirus a infectat cel puţin 17,6 milioane de persoane în lume şi a provocat peste 680.000 de morţi, arată un bilanţ făcut de AFP. Atunci când OMS a decretat alerta mondială pe 30 ianuarie, existau mai puţin de 100 de cazuri în afara Chinei şi nu existau morţi .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: