Redactia.ro
Home » Coronavirus » OMS, mesaj crucial despre pandemia de Covid-19: „este un mare val“. Nu are caracter sezonier!

OMS, mesaj crucial despre pandemia de Covid-19: „este un mare val“. Nu are caracter sezonier!

OMS

Purtătoarea de cuvânt a OMS Margaret Harris spune că datele arată că pandemia de COVID-19 nu este sezonieră, spre deosebire de gripă. Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de coronavirus, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara.

Noul coronavirus nu este nici sezonier, nici nu apare în valuri, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS). „Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris, în timpul unei conferinţe de presă virtuale, potrivit Reuters.

Ea a dat exemplul ţărilor cele mai afectate din lume – Statele Unite unde este vară, iar cealaltă, Brazilia, care traversează iarna. „Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier, însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a insistat ea.

„Acest virus iubește toate anotimpurile”

Este un virus căruia îi place toată vremea. Dar ceea ce îi place în mod deosebit este să infecteze pe oricine atunci când suntem în contact strâns. Întrebată despre un al doilea val al pandemiei, ea a spus: „Suntem în primul val.” „Va fi un val mare, va merge în sus și în jos un pic. Acum, cel mai bun lucru este să-l aplatizăm”.

Ea a continuat să spună „există un focar imens”. „Cele mai intense și cele mai mari numere le vedem în SUA. Sunt la mijlocul verii. Și la Brazilia, care este o țară ecuatorială.” Dintre cele aproape 16,5 milioane de cazuri la nivel mondial, SUA, la 28 iulie, au avut peste 4,29 milioane de cazuri confirmate cu 148.056 de decese, a spus Centrul de Resurse pentru Coronavirus al Universității Johns Hopkins.

„Am văzut, de asemenea, focare mari și în țări ecuatoriale cu climă foarte caldă precum Filipine. Deci, transmisia acestui virus nu ține cont de sezon”, a declarat experta. Ea a spus că ceea ce ajută la transmiterea COVID-19 este adunarea în masă. „Este vorba despre oameni care se reunesc și despre oameni, care nu se distanțează social, nu iau măsurile de precauție pentru a preveni îmbolnăvirea.” Margaret Harris a spus că este vital să fim conștienți că pentru a combate COVID-19 are nevoie să păstrăm distanțarea socială, să ne spălăm mâinile și să purtăm măști de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: