Redactia.ro
Home » Știri » OMS, veste cruntă pentru români! Ce se întâmplă cu noua tulpină de Covid19 din Marea Britanie

OMS, veste cruntă pentru români! Ce se întâmplă cu noua tulpină de Covid19 din Marea Britanie

Anunțul Ministerului Sănătății! Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România

Situația pandemiei de coronavirus este tot mai îngrijorătoare. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu au vești prea bune legate de noua tulpină de coronavirus, din Marea Britanie. Noua variantă a virusului s-a depistat, deja, în 50 de țări din lume, transmit aceștia.

OMS, veste cruntă pentru români! Ce se întâmplă cu noua tulpină de Covid19 din Marea Britanie

OMS nu are vești prea bune despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Reprezentanții Organizației transmit că noua variantă s-a răspândit, deja, în 50 de țări din lume. De altfel, nu au vești prea bune nici despre noua tulpină de Covid 19, din Africa de Sud. Și aceasta s-a răspândit în 20 de țări, conform playtech.ro

”Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 să fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud. În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare”, a precizat unul dintre reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

Totodată, specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează și asupra faptului că virusul poate suferi mai multe mutații odată cu răspândirea sa într-un număr mai mare. Astfel, există posibilitatea să apară tot mai multe variante.

”Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii. Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, a mai precizat Organizația Monidală a Sănătății.

Varianta britanică a SARS-COV2 a fost semnalată pe 14 decembrie 2020, de către OMS, iar, varianta din Africa de Sud, 501Y.V2, a fost identificată prima dată la 18 decembrie 2020.

O nouă tulpină de Covid, în Japonia

Autoritățile japoneze sunt și ele în alertă după ce patru persoane care au aterizat din Brazilia, pe Aeroportul Haneda, din Tokyo, la data de 2 ianuarie, au fost depistate cu o nouă variantă a SARS-COV2, diferită de cele din Regatul Unit și Africa de Sud.

Noua tulpină din Marea Britanie, prezentă și în România

De asemenea, noua tulpină de Covid 19 din Marea Britanie, a fost descoperită și în România, la o femeie de 27 de anil, din Giurgiu. Ea nu știe de unde s-a contaminat, având în vedere că nu a călătorit în Anglia. Trei membri ai familiei femeii au fost și ei confirmați cu noua tulpină britanică.

”În data de 3, doamna respectivă împreună cu fiica dumneaei s-au prezentat la UPU la Matei Balş pentru că prezentau simptome, de fapt îi era rău copilului şi a mers acolo la UPU. În data de 4, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor care confirmau infectarea cu virusul Sars Cov 2. Şi pentru mamă şi pentru copil.

Tot în data de 4 s-au mai testat prin serviciul judeţean de ambulanţă încă 5 membri ai aceleiaşi familii. Pentru că prezentau simptome uşoare. Au venit rezultatele testelor în data de 6 şi pentru aceştia, 3 au fost confirmaţi pozitiv, 2 au fost neconfirmaţi”, a afirmat prefectul Giurgiu Aneta Matei.

Începe etapa a doua de vaccinare

Vineri, 15 ianuarie, începe etapa doua de vaccinare anti-coronavirus. Persoanele care se pot vaccina sunt:

  • beneficiarii din centrele sociale,
  • persoanele care au peste 65 de ani,
  • persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA,
  • persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice, adică personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase”, potrivit spuselor lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România.

De altfel, miercuri, 13 ianuarie, au sosit în România și 14.000 de doze de vaccin de la compania Moderna. Ele au fost aduse pe cale terestră, prin vama Nădlac 2. Dozele sunt depozitate la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, și urmează a fi distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: